terug in de tijd… of toch niet?

Hoe zou het zijn als je bij een bedrijf werkt waar men nog werkt, zoals we dat 15 jaar geleden deden? Geen eigen mobiele telefoon maar een vaste versie, geen eigen e-mailadres, een papieren agenda en dito notitieblok (alhoewel veel mensen nog steeds aantekeningen maken op een notitieblok), een fax om de buitenwereld te informeren, veel papier- en printwerk en kasten vol archief.

Bestaan deze bedrijven nog? Ja, zo blijkt uit betrouwbare bronnen, ze bestaan nog, én winstgevend. Ik vond het bijzonder om te horen en ik ben aan het denken gezet. Als je het gaat vergelijken met elkaar, werken we nu dan echt efficiënter dan 15 jaar geleden met alle technologische mogelijkheden van nu? Zijn we er echt op vooruit gegaan?

Ja en nee. Uiteraard ligt het aan de branche, markt en welke doelstellingen een organisatie heeft. Als er financieel steeds geen aanleiding is geweest om te investeren in vernieuwende middelen en systemen, waarom zou je dan? En hoe efficiënter werken we daadwerkelijk met onze overvolle e-mail inboxen en continue bereikbaarheid, ook in weekenden en vakanties? Zijn we juist niet meer gaan doen in minder tijd, omdat de mogelijkheden er zijn – en we ook van elkaar een snellere responstijd zijn gaan verwachten, met alle burnout-verschijnselen ten gevolge? In het NRC Weekend van 5 en 6 januari jl. staat een artikel over thuiswerken, waarbij men een studie uit de Verenigde Staten aanhaalt: “De belangwekkendste bevinding is dat het thuiswerken niet de balans tussen leven en werk heeft hersteld, maar misschien juist heeft bewerkstelligd dat werknemers meer werk verrichten – zij het nu thuis.”

Als ik terugdenk aan 15 jaar geleden, toen net het gebruik van e-mail opkwam, vond ik het een zeer welkom middel om snel informatie naar mijn leveranciers te sturen. Niet meer wachten op de post – komt het wel op tijd aan..? – of heel veel bellen en gebeld worden. Geen onduidelijke faxberichten meer of faxapparaten die vastliepen. Het verkortte met name de doorlooptijd in mijn toenmalige werk. Echt efficiënter ben ik pas gaan werken toen ik alles wat ik deed in mijn werk, digitaal ging vastleggen én delen, net als mijn andere collega’s. Dat scheelde heel veel archiveertijd, irritaties bij de vastgelopen printer, niet het wiel opnieuw uit te hoeven vinden omdat ik werk van mijn collega’s kon gebruiken om de klant beter te adviseren, etcetera. Ik ben waarschijnlijk ook méér werk gaan doen. Maar, mooi toch, eigenlijk…? Ja, zolang je het goed in de hand houdt, met collega’s én je werkgever goede afspraken maakt – niet alleen over op te leveren resultaten, maar ook wat normaal en niet normaal is met betrekking tot werk en ontspanning. Daarvoor is zowel de werknemer als de werkgever verantwoordelijk.

En voor het bedrijf dat nog steeds haar leveranciers via fax informeert, hoe lang is dat houdbaar? Wordt zij niet een keer ingehaald door de tijd? Dan hoop ik maar dat zij goede afspraken gaat maken over tenminste het gebruik van e-mail en digitale agenda’s. Dan kunnen ze in één slag 15 jaar tijd inhalen.

AskApp: de optimale inzet van brains

Klantverhaal

AskApp: de optimale inzet van brains

Natuurlijk weet je precies welke kennis en expertise jouw collega’s hebben, waar ze goed in zijn en wat er in hun hoofd omgaat. Hierdoor ontwikkelt jullie organisatie zich razendsnel; als er een goed idee is en je hiervoor aanvullende hulp

lees verder
OOZ: digitale werkplek voor 41 scholen

Klantverhaal

OOZ: digitale werkplek voor 41 scholen

Met 41 scholen, meer dan 1400 medewerkers en ruim 11.000 leerlingen is OOZ (Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio) een grote netwerkorganisatie in de regio Zwolle. Om onderlinge kennisdelingen en samenwerking te vergemakkelijken is een portaal ingericht op basis van

lees verder
feedback