spelenderwijs leren samenwerken met Kudos Badges

In veel softwaretoepassingen vind je spelelementen terug die je verleiden om je gedrag aan te passen, je profiel uit te breiden of nieuwe dingen te proberen. Denk maar aan hoe LinkedIn je prikkelt om je profiel steeds weer iets verder aan te vullen.

Voor de samenwerkingsomgeving IBM Connections gebruiken we vaak de Kudos Badges software van ISW. Kudos Badges biedt adoptiesoftware die het mogelijk maakt performance management technieken als ‘spelelementen’ binnen de organisatie te gebruiken. Dit kan door het gebruik van de reeds aanwezige “standaard” Badges, maar vooral ook door herkenbare op maat gemaakte Badges te introduceren binnen de organisatie.

We hebben Kudos Badges bij vele IBM Connections klanten geïntroduceerd en geïmplementeerd. Bij SaXion zijn we een stap dieper gegaan. Binnen Saxion is het WorX programma geïntroduceerd dat zich richt op ‘Het Nieuwe Werken’ in al haar facetten. Saxion WorX staat voor resultaatgericht, efficiënt, plezierig én plaats- en tijd onafhankelijk werken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van nieuwe innovatieve technologie om uiteindelijk studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden tijdens hun studie. Om de doelstellingen die behoren bij het Saxion WorX programma te kunnen meten, waren specifieke maatwerkonderdelen nodig. Samen met Saxion hebben we daarom het “Saxion WorX Kudos Badges”-programma bedacht en ontwikkeld. Door met dit programma heel herkenbare ‘spelelementen’ aan de gebruikers aan te bieden, heeft dit bijgedragen aan het gebruik van de omgeving binnen de organisatie.

Meer informatie over Kudos Badges en het Saxion WorX Kudos Badges-programma vind je hier.

mei 22

event

IBM User Group event Engage in Rotterdam

Engage is de Benelux-brede User Group van IBM Collaboration solutions en analytics. Op 22 en 23 mei organiseert Engage een groot event in Rotterdam en e-office is erbij! Tijdens het event heb je keuze uit verschillende sessie over onderwerpen als Business

lees verder
gebruikersadoptie: drie hoeraatjes voor Microsoft

blogpost

gebruikersadoptie: drie hoeraatjes voor Microsoft

Microsoft heeft april uitgeroepen tot de maand van de gebruikersadoptie. Microsoft begrijpt net zo goed als wij dat het implementeren van nieuwe technologie niet automatisch betekent dat gebruikers hiermee aan de slag gaan. FastTrack, het programma om op een snelle

lees verder
feedback