Speciaal voor scholen: Microsoft Skype-a-Thon 2018!

Microsoft organiseert in november een bijzonder event: de jaarlijkse Skype-a-Thon! Door middel van “Skype in de klas” worden scholen twee dagen lang met gast-experts van over de hele wereld verbonden. Het doel is om leerlingen kennis te laten maken met verschillende culturen, waarden en perspectieven die vertegenwoordigd worden door gast-experts uit andere landen. Tegelijk zit er ook een goed doel achter: voor elke virtuele mijl die je met de klas aflegt doneert Microsoft een zeker bedrag om educatie wereldwijd mogelijk te maken!

Via skypeathon.com kun je als docent een Skype call inplannen met deze experts. Op dezelfde website is een handleiding te vinden die beschrijft hoe je jezelf en de klas kunt voorbereiden op dit event, hoe de Skype call gefaciliteerd kan worden en welke leerpunten je over kunt brengen op de leerlingen. Het is volledig gratis om aan deel te nemen. Door middel van een “Skype in de klas” registratie zit je direct in het programma.

Het doel van Microsoft is om minstens 14 miljoen mijl af te leggen tussen alle Skype calls. Elke 400 mijl die afgelegd wordt staat gelijk aan een kind in nood dat eindelijk de kans krijgt om zich ook te ontwikkelen. Weet jij bijvoorbeeld een Skype call te regelen met iemand uit New York? Dan heb je omgerekend 3660 mijl afgelegd en geef je al 9 minderbedeelde kinderen een kans om ook naar school te kunnen!

Dit event vindt 13 en 14 november plaats. Je hebt dus nog even om je voor te bereiden! Ga naar skypeathon.com en verdiep je in dit gave en unieke project van Microsoft!

 

De Haagse Scholen: mensen verbinden en kennis delen

Klantverhaal

De Haagse Scholen: mensen verbinden en kennis delen

Met 52 scholen, 1800 medewerkers en 14.500 kinderen is Haagse Scholen éen van de grootste stichtingen voor primair onderwijs in Nederland. Het bestuur en facilitaire voorzieningen van de Stichting zetelt vlak naast de Haagse Hogeschool. Vincent Heugen is beleidsadviseur ICT

lees verder
Quadraam: moderne werkplek voor onderwijs

Klantverhaal

Quadraam: moderne werkplek voor onderwijs

Quadraam is een bundeling van 13 VO-scholen in Gelderland die nauw met elkaar samenwerken. Ook als het gaat om IT en communicatie. Office 365 is de centrale applicatie die door alle leerlingen en medewerkers wordt gebruikt. Vanaf 2016 is e-office

lees verder
feedback