Social informatiemodel: wat is het?

 

 

Ook in meer traditionele branches komt informatie door de hele keten heen digitaal beschikbaar. Dat biedt organisaties in die branches kansen om hun processen efficiënter in te richten, om klanten sneller te bedienen en om innovatiever te worden. Combineer deze trend met de opkomst van alle mobiele devices en de mogelijkheden worden nog veel groter.Het slim gebruik maken van digitale informatie vergt wel een bredere blik dan alleen de juiste ICT-systemen in huis halen. Het vraagt allereerst om een visie op informatiemanagement. En dat is in minder kennisintensieve sectoren niet altijd vanzelfsprekend. Laat staan een visie op ‘social’ informatie. Wil als organisatie altijd en snel toegang bieden tot de juiste expertise en informatie, dan is het meenemen van ‘social’ in het informatiemanagement een must.

De meeste informatiemodellen beperken zich tot gestandaardiseerde en gestructureerde kennis: de processen en procedures die vastliggen in documenten en de financiële en HR-informatie in allerlei systemen. Maar dan heb je zeker niet alle kennis in een organisatie te pakken. Wil je alle kennis meenemen in je informatiemodel dan is een bredere kijk nodig.

In deze whitepaper schetsen Bastiaan Boerkamp en Annemieke Sonneveld de trends die zij in de markt zien, de uitdaging die dat voor onze klanten betekent en de visie van e-office om daarbij te ondersteunen. Download hieronder deze whitepaper.

bij Frank op de Bank #2

blogpost

bij Frank op de Bank #2

Deze week schoof Bastiaan Boerkamp van e-office aan bij Frank op de Bank! Bastiaan is business consultant en onder andere gespecialiseerd in secure productivity. En dat is ook het onderwerp van deze tweede aflevering van Frank op de Bank!

lees verder
feedback