slim samenwerken met Office 365

 

 

Slim werken in de 21ste eeuw. Wat betekent dit voor jouw organisatie? Wat is er mogelijk op dit gebied en waarom zou je dit eigenlijk willen? Ga samen met ons op ontdekkingsreis en ervaar wat ‘slim werken in de 21ste eeuw’ voor jouw organisatie kan betekenen.
achtergrond slim samenwerken
Vroeger, toen postduiven nog hip waren, werkten we op een heel andere manier samen dan nu. Met de komst van internet en email als boodschapper kunnen we op een snelle(re) en soms ook vluchtige(re) manier, kennis en bestanden overbrengen. Heel anders dan in het papieren tijdperk waar de informatieoverdracht veel langer duurde en beperkter was qua bereik. Door het digitaliseren van onze informatie én communicatie ligt de wereld – zowel letterlijk als figuurlijk – aan onze voeten. Kennisdelen met experts in Canada of Japan is ineens heel gewoon. Nieuws bereikt ons sneller. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een steeds rapper tempo op. Bedrijven in de 21ste eeuw maken de verschuiving van een productiegerichte naar een kennisintensieve organisatie. Deze ontwikkelingen vragen om een andere manier van organiseren.

wat betekent dit voor jouw organisatie?
Wat betekenen deze moderne ontwikkelingen voor jouw organisatie? Welke mogelijkheden biedt de 21ste eeuw? Oftewel, what’s in it for me? Juist! Dát is waar het om gaat! De technologieën kunnen nog zo mooi of hightech zijn, het gaat erom wat het jouw organisatie brengt. Dat je samen met collega’s slim met elkaar samenwerkt om organisatiedoelen te bereiken. Bijvoorbeeld om klanten optimaal te kunnen bedienen, met de juiste kennis, service en kwaliteit. Slim samenwerken betekent: het optimaliseren van je organisatie met behulp van nieuwe manieren van werken, passend bij deze eeuw.
Slim staat daarbij voor veilig, effectief en efficiënt.

Hoe werk jij eigenlijk samen om je doelen te bereiken? Toch niet meer via mail en netwerkschijven? Alhoewel, voor heel veel organisaties is deze werkwijze nog steeds heel gewoon. En dat is ook niet zo gek. Sinds begin deze eeuw kunnen we pas gebruik maken van andere middelen, zoals digitale samenwerkingsplatformen als Microsoft SharePoint of IBM Connections en chat- en presence tools als Microsoft Lync en IBM Sametime.

Een digitaal samenwerkingsplatform? Een chat en presence programma? Wat zijn dit voor tools en wat brengen ze? En zijn mail en gedeelde netwerkschijven echt zo ouderwets?

Ja. Helaas, ik kan er niets meer van maken… Wat ik wél kan doen is je meenemen in de nieuwe manieren van werken. Nieuwe én veilige manieren die tijd gaan opleveren. Tijd (en geld!) die je als organisatie kunt besparen of investeren in de klant of verdere ontwikkeling van de organisatie. Ik ben er van overtuigd dat als we binnen Nederland op
een andere manier, met andere tools gaan samenwerken (echt samenwerken), we efficiënter kunnen werken, onze innovatiekracht vergroten en beter anticiperen op de markt. Of beter gezegd, slagvaardiger zijn. Effectief werken richting persoonlijke en organisatiedoelen, wie wil dat nu niet?

AskApp: de optimale inzet van brains

Klantverhaal

AskApp: de optimale inzet van brains

Natuurlijk weet je precies welke kennis en expertise jouw collega’s hebben, waar ze goed in zijn en wat er in hun hoofd omgaat. Hierdoor ontwikkelt jullie organisatie zich razendsnel; als er een goed idee is en je hiervoor aanvullende hulp

lees verder
feedback