Skype for Business naar Microsoft Teams: wat betekent dat?

De Teams-applicatie is voor Microsoft de centrale hub voor teamsamenwerking. Dat werd weer eens bevestigd door de aankondiging op 25 september tijdens de Ignite-conferentie in Orlando dat ook bellen, chatten en online vergaderen naar Teams verhuist. Wat betekent dat voor organisaties die wél Skype for Business gebruiken, maar (nog) geen Microsoft Teams?

Microsoft heeft al goed nagedacht hoe bestaande Skype for Business gebruikers over kunnen stappen naar Teams. Op https://aka.ms/skypeandteams staan verschillende scenario’s beschreven. Een tijdpad geeft Microsoft niet aan, wel dat de on-premise versie van Skype for Business gewoon blijft, net als de consumentenversie van Skype.

 

De roadmap van Teams wordt belangrijk om in de gaten te houden. Onder de vlag van Intelligent Communications in Office 365 komen er snel nieuwe functionaliteiten bij die team-overleg op allerlei manieren zal ondersteunen.

Wil je meer informatie over Microsoft Teams en Skype for Business? Neem contact met ons op!

meer weten over Skype for Business en Teams?

Bastiaan Boerkamp

business consultant

Bart van Rietschoten

accountmanager
OOZ: digitale werkplek voor 41 scholen

Klantverhaal

OOZ: digitale werkplek voor 41 scholen

Met 41 scholen, meer dan 1400 medewerkers en ruim 11.000 leerlingen is OOZ (Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio) een grote netwerkorganisatie in de regio Zwolle. Om onderlinge kennisdelingen en samenwerking te vergemakkelijken is een portaal ingericht op basis van

lees verder
feedback