SCHOOLbaas: van schoolgids naar schoolbot

De overgang van groep acht naar de middelbare school is altijd spannend. De CITO toets is geweest, de inschrijving voor de middelbare school is gereed en ook de afscheidsmusical zit er op. Dan is het nu wachten tot het zover is, de grote stap naar de brugklas! Het is vanzelfsprekend dat zowel ouders als leerlingen vragen hebben over deze nieuwe fase, er zal tenslotte een hoop veranderen. Vaak zijn de antwoorden op deze vragen te vinden in de schoolgids of op de website van de school. Het opzoeken van een antwoord via deze middelen kan soms veel tijd kosten, en soms is een antwoord zelfs niet te vinden. Gelukkig heeft e-office hier een oplossing voor: SCHOOLbaas.

chatten met schoolbaas

SCHOOLbaas kun je het beste zien als een geautomatiseerde schoolgids. Alle informatie die doorgaans in een schoolgids staat, maar dan sneller

toegankelijk en interactief vindbaar. In plaats van te zoeken naar de regeling over te laat komen, vraag je dit gewoon aan SCHOOLbaas:

Waar zet ik mijn fiets? Wat moet ik doen als ik ziek ben? Mijn kind moet naar de dokter, hoe kan ik dit melden? Wat gebeurt er als ik te laat kom? SCHOOLbaas heeft het antwoord. Bovendien is de informatie die SCHOOLbaas heeft niet alleen relevant voor brugklassers, maar ook voor leerlingen (en hun ouders) uit hogere leerjaren. Regels kunnen tenslotte veranderen en mensen vergeten ook wel eens iets.

contact tussen school en ouders/leerlingen

SCHOOLbaas weet niet alleen het antwoord op schoolvragen, maar is door ons getraind op smalltalk en kan het dus ook hebben over (bijvoorbeeld) het weer. Want ook al weten we dat we met een bot chatten, we verwachten toch altijd een stukje menselijke interactie. Zo ontstaat er, als je dit vergelijkt met het doorspitten van een schoolgids, een persoonlijker contact tussen de school – vertegenwoordigd door SCHOOLbaas – en (toekomstige) ouders en leerlingen.

uitproberen?

SCHOOLbaas is eenvoudig zelf uit te proberen. We hebben zelfs al een template gemaakt met veelvoorkomende vragen. Het enige wat een school nog hoeft te doen is de antwoorden aanvullen, het template weer uploaden, en SCHOOLbaas is ready to go! Benieuwd naar hoe dit alles werkt? Je kunt het gratis uitproberen op ons selfservice platform voor chatbots:  baas | bots as a service.  Na je registratie is je eerste stap om naar de voorbeelden/templates te gaan en SCHOOLbaas te kiezen. Eventueel aanvullen, uploaden, wachten tot het bolletje groen wordt en je bent klaar om te gaan. Je kunt je botje gratis en vrijblijvend uitproberen!

baas maakt chatbots inzetten nu nog laagdrempeliger

blogpost

baas maakt chatbots inzetten nu nog laagdrempeliger

Na de lancering van ons chatbotplatform baas | bots as a service hebben we natuurlijk niet stil gezeten. Nieuwe features toegevoegd, meer talen, nieuwe startpakketten (AVG, Scholen). Wat minder zichtbaar hebben we onder de motorkap ook het selfservice proces verder

lees verder
feedback