profielen vullen in SharePoint en Office 365

Wanneer je snel een oplossing zoekt voor een probleem dan probeer je het eerst zelf op te lossen. Lukt dat niet, of niet snel genoeg, dan zal je proberen het antwoord bij je collega te halen. Maar hoe doe je dat wanneer je de juiste collega niet kunt vinden? Het digitaal vinden van een collega loopt via ingevulde medewerkersprofielen. Maar wat doe je wanneer de profielen niet worden ingevuld?profielen worden niet ingevuld
Niet (goed) ingevulde profielen is een herkenbaar probleem voor veel organisaties die SharePoint gebruiken. Het blijkt in de praktijk lastig te zijn om de medewerkersprofielen door de medewerkers zelf te laten invullen. Vanuit een organisatieperspectief is het heel logisch om de profielen te vullen in SharePoint omdat daarmee het kennis- en communicatieplatform wordt versterkt. De meeste medewerkers denken daar heel anders over. Het invullen van een profiel is voor medewerkers niet leuk om te doen, het kost tijd en het voordeel van het invullen is ook niet voor iedereen duidelijk.

kritische massa
Het lijkt een beetje op het introduceren van de eerste fax. Wanneer er maar één fax is dan heb je niets aan de functionaliteit. Pas bij duizenden faxmachines gaat het werken. Dat geldt bij het invullen van een profiel eigenlijk ook. Pas wanneer er voldoende kritische massa is, dan gaat het vinden van de juiste kennis een stuk gemakkelijker en begint het kennisplatform te werken.

profielen vullen in SharePoint
e-office heeft voor haar klanten de Profile Wizard ontwikkeld. De wizard helpt de medewerkers actief om hun profiel in te vullen of in sommige gevallen aan te vullen. De Profile Wizard begeleidt de medewerker op een natuurlijke manier door 4 stadia met als doel de medewerkersprofielen compleet te maken.

productiviteit

De e-office group (e-office, work21 en BLAUD) richt zich op het verhogen van de productiviteit van ‘connected’ kenniswerkers. Concreet betekent dit dat wij oplossingen aanbieden waar kenniswerkers vandaag nog productiever mee kunnen zijn. Voorbeelden zijn: who=who-app, AskApp, Roomba, Media Obscura, Re:cardo app en uiteraard de Profile Wizard.

De Profile Wizard is zowel geschikt voor SharePoint 2013 als voor SharePoint Online en Office 365. Wil je meer informatie, vul dan onderstaand formulier in.

neem contact op

Alon Havivi

SharePoint consultant/ developer

Tanja Lagerweij

accountmanager
Data Governance: cruciaal voor GDPR/AVG

blogpost

Data Governance: cruciaal voor GDPR/AVG

Waar staat nu dat bestand? Is dit de laatste versie? Vooral onder tijdsdruk krijgen we het vaak op onze heupen en slaan we nog even snel dingen lokaal op of maken we nog een extra versie voor de zekerheid. Overzicht

lees verder
gebruikersadoptie: drie hoeraatjes voor Microsoft

blogpost

gebruikersadoptie: drie hoeraatjes voor Microsoft

Microsoft heeft april uitgeroepen tot de maand van de gebruikersadoptie. Microsoft begrijpt net zo goed als wij dat het implementeren van nieuwe technologie niet automatisch betekent dat gebruikers hiermee aan de slag gaan. FastTrack, het programma om op een snelle

lees verder
feedback