Podcast #26 over starten met de cloud: eerst beleid of eerst gebruik?

Centraal onderwerp in deze podcast is de overstap naar de Cloud en wat daarbij komt kijken. Is het nu handiger om eerst lang na te denken over beleid en dan pas in te richten en te gebruiken of laat je beleid ontstaan tijdens het gebruik. Wat zijn risico’s  en voordelen van beide routes?

Waarom gaat beleid vaak over wat allemaal niet mag, terwijl gebruikers veel meer hebben aan duiding? Uitleg van het doel van de tools dus. Dat is ook beleid (of visie)! Eigenlijk is het net als met kinderen opvoeden: hoe vaker je nee zegt hoe minder mensen luisteren. Verder komt ter tafel de verantwoordelijkheden van IT in een Cloudomgeving, de veilige kaders voor de developer in een API-wereld, de valkuilen van het Azure AD.  En ook dit keer eindigt het gesprek met een aantal tips:

Michel las het boek “The age of surveillance capitalism” van Shoshana Zuboff 

en Bas luisterde naar 10 manieren hoe de wereld aan zijn eind kan komen in de podcast “how stuff works”

Working Out Loud

De podcast kent een vaste bezetting van Bas Krikke, Bastiaan Boerkamp en Michel Jonker met Frank van Attekum als presentator. In drie keer 10 minuten wordt de stand van de wereld van e-office en work21 besproken: vragen en onderwerpen die we op de grens van mens, organisatie en technologie tegenkomen.

Je kunt de podcast hieronder beluisteren.

Nat word je toch: de Cloud is een blijvertje

blogpost

Nat word je toch: de Cloud is een blijvertje

Recent was ik op uitnodiging van een collega mee naar een kennismakingsgesprek. Onderwerp betrof de moderne digitale werkomgeving binnen een grote organisatie. Wat schetste onze verbazing: de overkant van de tafel zag het nut van een werkomgeving in de Cloud

lees verder
bij Frank op de Bank #1

blogpost

bij Frank op de Bank #1

Onze collega Frank van Attekum presenteert: bij Frank op de bank! Iedere aflevering schuift een andere collega aan om over zijn of haar expertise te vertellen.

lees verder
de magie van de cloud

blogpost

de magie van de cloud

Herinner je nog momenten toen je als kind luisterde naar verhalen over tovenaars en magie? Herinner je ook nog het gevoel dat je hierbij had? Meestal zal dit "verwondering", soms "vrees" maar zelden "onverschilligheid" geweest zijn. Welke emoties komen er

lees verder
feedback