platformkeuze voor chatbots: wie wint?

IT is gewend om te denken in keuzes: gaan we voor dit platform of voor het andere? Logisch, want van oudsher wil je als IT-afdeling over voldoende platform-kennis beschikken om de businessvragen goed en snel te kunnen beantwoorden. Nu is dat met de komst van de cloud wel een stuk minder relevant geworden omdat beheer van het platform bij de cloudprovider ligt. En toch vlamt de discussie keer op keer op. En natuurlijk ook bij de opkomst van chatbots in de digitale werkomgeving. Voor ons baas-platform hebben we in eerste instantie gekozen voor IBM Watson. Waarom? Vooral omdat Watson op dit moment de Nederlandse taal het beste ondersteunt.

Nederlands als moedertaal

Nu IBM voor ondersteuning van de Nederlandse taal sinds kort zelfs het predikaat ‘beta’ heeft geschrapt, voelen we ons voorlopig gesterkt in de keuze voor Watson.  Dat we als klein taalgebied 1 van de 8 talen zijn die Watson beheerst is eigenlijk heel bijzonder.  Maar we willen uiteraard niet afhankelijk worden en graag met de winnaar (blijven) werken. Eigenlijk net als onze klanten. Dus investeren we in de processen om het maken en trainen van chatbots zo makkelijk mogelijk te maken, want dat is een probleem dat voor elk platform opgelost moet worden. Daarin investeren onze technologie-partners Microsoft en IBM ook, maar als het gaat om het bieden van de noodzakelijke sociale intelligentie blijven wij ze voorlopig ver voor. Onze botjes leren het kletsen in het Nederlands over koetjes en kalfjes van de gebruikers bij onze klanten en dat zijn er inmiddels vele duizenden! En ondertussen houden we de technologische ontwikkelingen op AI nauw in de gaten, dat spreekt vanzelf.

exit-strategie ingebakken in platform

Met de keuze voor Watson sluiten we de klanten die een “Microsoft tenzij” beleid hanteren zeker niet uit. Via baas verzamel je namelijk de vragen en antwoorden waarmee je de chatbot gaat trainen in een spreadsheet. Zolang je het trainen via het spreadsheet blijft doen heb je meteen je exit-strategie te pakken. Weliswaar levert baas je een kant-en-klaar botje die via ons baas-platform tegen een IBM Watson achterkant praat, maar met datzelfde spreadsheet kun je ook een botje maken via Microsoft Luis of Amazon Lex.

baas als winnaar?

Gezien de investeringen die de grote tech-bedrijven doen in hun platform is het aanwijzen van de (voorlopige) winnaar een verhaal met mitsen en maren, dus gaan we gewoon aan de slag met wat er is. Met baas bieden we onze klanten aan om hetzelfde te doen: geen afhankelijkheid creëren door een platform te kiezen, maar gewoon aan de slag met vragen en antwoorden verzamelen en botjes maken.

baas maakt chatbots inzetten nu nog laagdrempeliger

blogpost

baas maakt chatbots inzetten nu nog laagdrempeliger

Na de lancering van ons chatbotplatform baas | bots as a service hebben we natuurlijk niet stil gezeten. Nieuwe features toegevoegd, meer talen, nieuwe startpakketten (AVG, Scholen). Wat minder zichtbaar hebben we onder de motorkap ook het selfservice proces verder

lees verder
feedback