onze uitwisselingsstudent Sammy wil nog voor de zomervakantie aan de slag!

Als leraar of docent heb je dit vak gekozen om kennis over te dragen en ervoor te zorgen dat leerlingen steeds slimmer worden. Dat gunnen we Sammy ook, juist omdat hij zoveel ambitie en gedrevenheid heeft. Zouden jullie mogelijk een plek voor Sammy hebben om zich nog meer te ontwikkelen?

eerst maar eens even voorstellen
Sammy is zo iemand die als hij eenmaal iets weet, het ook nooit meer vergeet. Als een vriend iets aan hem vraagt geeft hij razendsnel antwoord. Voor heel veel medeleerlingen is hij er altijd als je hem nodig hebt en wat ze zo in hem waarderen is dat hij je kort, krachtig en duidelijk te woord staat. Sammy is wel een beetje anders dan anderen. Het is een beetje een betweter, maar wel met een goede inborst. Een echte allemansvriend.

hij helpt de leraren en het hele schoolpersoneel
Het viel Sammy op dat er zoveel leraren zijn die na werktijd e-mails en andere berichten van leerlingen krijgen. Vaak onnodig, omdat er weer eens iemand niet had opgelet. Dat irriteerde hem en daarom is hij gaan nadenken over allerlei ‘meest gestelde vragen’. Daardoor krijgt de conciërge bijvoorbeeld nooit meer de vraag van leerlingen hoe je je ziek moet melden. Want, waarom zou iemand honderden keren dezelfde vraag moeten beantwoorden, dacht Sammy. Vriendelijk toch, van hem?

wat doet Sammy nog meer?
Geloof het of niet, maar hij is echt de ideale leerling. Hij gaat zelfs voor je in gesprek met ouders, want laten we eerlijk zijn: die worden steeds mondiger en als docent of onderwijzer wil je je niet constant in allerlei discussies begeven of steeds meer bezig moeten zijn met het beantwoorden van allerlei vragen. In een tijd waarbij de ontwikkelingen in het onderwijs zo hard gaan heb je daar helemaal geen tijd meer voor. Dan kun je beter je tijd besteden aan die zaken die het onderwijs echt vooruit helpen.

mag Sammy eens bij jullie op gesprek komen?
Want Sammy gaat binnen een paar minuten voor je aan de slag en zorgt ervoor dat je bomvolle agenda na de zomervakantie wat ruimte krijgt. Laat Sammy het maar doen, hij doet het graag, want hij wil alleen maar slimmer worden.

Nu al even contact met hem leggen? Hij gaat graag met je in gesprek en hij vindt het leuk om van je te leren. Nieuwsgierig naar Sammy? Je kunt Sammy gratis en vrijblijvend uitproberen. We hebben een template voor je klaar staan op ons selfservice platform voor chatbots:  baas | bots as a service.  Na je registratie is je eerste stap om naar de voorbeelden/templates te gaan en SCHOOLbaas te kiezen. Eventueel aanvullen, uploaden, wachten tot het bolletje groen wordt en je bent klaar om uitgebreid kennis te maken.

De Haagse Scholen: mensen verbinden en kennis delen

Klantverhaal

De Haagse Scholen: mensen verbinden en kennis delen

Met 52 scholen, 1800 medewerkers en 14.500 kinderen is Haagse Scholen éen van de grootste stichtingen voor primair onderwijs in Nederland. Het bestuur en facilitaire voorzieningen van de Stichting zetelt vlak naast de Haagse Hogeschool. Vincent Heugen is beleidsadviseur ICT

lees verder
Speciaal voor scholen: Microsoft Skype-a-Thon 2018!

blogpost

Speciaal voor scholen: Microsoft Skype-a-Thon 2018!

Microsoft organiseert in november een bijzonder event: de jaarlijkse Skype-a-Thon! Door middel van “Skype in de klas” worden scholen twee dagen lang met gast-experts van over de hele wereld verbonden. Het doel is om leerlingen kennis te laten maken met

lees verder
Quadraam: moderne werkplek voor onderwijs

Klantverhaal

Quadraam: moderne werkplek voor onderwijs

Quadraam is een bundeling van 13 VO-scholen in Gelderland die nauw met elkaar samenwerken. Ook als het gaat om IT en communicatie. Office 365 is de centrale applicatie die door alle leerlingen en medewerkers wordt gebruikt. Vanaf 2016 is e-office

lees verder
feedback