Online presenteren zonder drempels: gebruik Live Events in Microsoft Teams

De functie zit wat verborgen en is nog niet officieel gelanceerd, maar de toevoeging van Live Events maakt van Microsoft Teams mijn definitieve hero-product. Weg met alle losse webinar-software: je kunt gewoon vanuit je Teams omgeving je online sessie verzorgen en voorbereiden. Heeft je organisatie een E3, E5 (of A3 of A5) licentie dan kun je er nu al gebruik van maken. Het is de opvolger van Skype Meeting Broadcast en je kunt er heel professionele producties mee maken. Maar voor mij zit de charme veel meer in de laagdrempeligheid van de oplossing. Het is echt heel eenvoudig en dat zorgt ervoor dat je alle aandacht en tijd kunt steken in de inhoudelijke voorbereiding van je sessie.

Zeker, er zijn nog wel wat zaken die beter kunnen of die missen, maar laat dat je niet weerhouden om met Live Events aan de slag te gaan. Denk aan een interne sessie zowel live als online toegankelijk maken, aan een online training, een online product-presentatie of een webinar. Je kunt de groep afbakenen tot binnen je organisatie, of juist voor iedereen met een link toegankelijk maken. Na de sessie krijg een een rapportage over de deelnemers en de opname als MP4 bestand. Je kunt allerlei interacties bedenken, bijv. vanuit Microsoft Forms of in de Q&A.

Aandachtspunten & tips:

  • Live Events functionaliteit moet aangezet worden in de Teams Admin Portal.
  • Er zit vertraging tussen opname en uitzending van 20-30 sec. Hou daar rekening mee.
  • Zet de Q&A meteen aan bij het aanmaken van je Live Event, later kan dat niet meer
  • Vink ook aan dat je de sessie wilt opnemen, dan hoef je daar niet meer over na te denken.
  • Gebruik een tweede scherm zodat je je eigen presentatie in presenter-modus kunt zien.
  • Gebruik een netwerkkabel zodat je geen last hebt van hikjes in het wifi
  • Start je presentatie met een introductieslide: dat is én fijn voor de vroege deelnemers die meteen iets zien én je kunt het er later heel eenvoudig weer vanaf knippen.
  • Je hebt de rol van producer en die van presentator. Zeker als je met een Q&A werkt: zorg dat er altijd iemand die rol van presenator op zich neemt zodat jij met je verhaal bezig kunt zijn.
  • Zeker als je met meerdere presentatoren werkt: test, test, test.
  • En oefen je verhaal want zonder contact met je publiek heb je de neiging om steeds sneller te gaan praten.

 

Met dank aan mijn collega’s Jeroen, Harald en Jeremy die deze tips hebben verzameld!

Voorbeeld zien? Dit webinar hebben we maandag uitgezonden:

Modern Workplace: visualiseren als recept voor succes

blogpost

Modern Workplace: visualiseren als recept voor succes

Het doen van (IT-)projecten in een Enterprise omgeving gaat vaak niet over rozen. De afstemming tussen proces, behoeften en techniek blijkt nog regelmatig een lastige hobbel. Viermomenten blijven uit. Voor de volledigheid: een project is een tijdelijke omgeving die is opgezet met het

lees verder
mei 22

event

Netwerkborrel: PILS PIZZA PROSCI

Wil je erbij zijn? Meld je aan via onze Office Manager, of iemand anders die je kent bij e-office. Kun je 22 mei niet, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van onze maandelijkse netwerkborrel? Schrijf je

lees verder
feedback