OneDrive for Business: nieuws & tips voor veilig opslaan én terughalen van bestanden

 OneDrive for Business heeft sinds 22 januari een nieuwe en lange verwachte functionaliteit “File Restore” erbij gekregen die jou als eindgebruiker nog meer controle geeft over de OneDrive bestanden. File Restore is een selfservice-oplossing om bestanden terug te zetten naar een willekeurig punt gedurende een periode van 30 dagen.

Het OneDrive histogram overzicht laat exact zien welke bestanden er de afgelopen 30 dagen zijn aangepast, verwijderd of bijvoorbeeld naar een andere map zijn verplaatst. Met behulp van de datum-slider kun je de periode aanpassen en kun je de keuze maken om alles, of alleen een deel terug te zetten.

Uiteraard had je met versiebeheer al de mogelijkheid om een versie terug te gaan maar het is tijdrovend als je dit voor meerdere bestanden moet doen.

De nieuwe File Restore functie geeft je de mogelijkheid om dit voor meerdere bestanden tegelijk te doen. Het is dan ook veel sneller en ik vind het daarnaast ook veel overzichtelijker.

De File Restore functionaliteit kun je binnen de Office 365 portal (http://portal.office.com) vinden door naar de OneDrive instellingen te gaan. De instellingen zie je door op het wieltje rechtsbovenin te drukken. Bij de instellingen zie je vervolgens de optie Restore OneDrive.

Kun je deze functie nog niet vinden dan moet je helaas nog even wachten totdat ook jouw Office 365 omgeving is voorzien van deze nieuwe functie. Afhankelijk van de instellingen binnen jouw Office 365 omgeving zullen deze updates de komende weken beschikbaar komen.

Voor de administrators die dit lezen.
Het veiligstellen van de data heeft bij Microsoft een zeer hoge prioriteit en er worden dan ook veel opties geboden binnen Office 365 om je hierbij te helpen.
Binnen het Compliance and Security deel in de portal kun je Data Loss Prevention, eDiscovery, encryptie met een eigen keys (in preview) en bijvoorbeeld Data Retention Control vinden. Deze tools geven jou de mogelijkheid om dit voor jouw organisatie passend te krijgen.

Kun je File Restore optie binnen OneDrive zien als een volwaardige back-up oplossing? Ik ben van mening dat dit niet zo is. Uiteraard zijn hier wel mogelijkheden voor. Vanuit e-office helpen we je graag met het bepalen en inrichten van een goed beleid en de configuratie en/of het finetunen van jouw Office 365 omgeving. Een passend back-up advies kan daarop volgen.

Wil je meer weten de security mogelijkheden binnen Office 365 neem dan contact op met Bart van Rietschoten op 06-456 96 212 of stuur mij een bericht.

Back to school met Office 365!

blogpost

Back to school met Office 365!

Office 365 biedt prachtige mogelijkheden voor elke moderne organisatie die samenwerken en kennisdelen hoog in het vaandel heeft. Toch zien we dat vooral e-mail en chat goed gebruikt worden en dat gebruik van de overige applicaties achterblijft. Ook bij onderwijsinstellingen

lees verder
adoptie: wasstraat of maatpak

blogpost

adoptie: wasstraat of maatpak

Wat mooi om te zien dat adoptie eindelijk de aandacht gaat krijgen die het verdient! De webinars en trainingen vliegen je momenteel om de oren als het gaat om Office 365. En terecht, want tools worden pas echt gereedschap als de gebruiker

lees verder
Quadraam: moderne werkplek voor onderwijs

Klantverhaal

Quadraam: moderne werkplek voor onderwijs

Quadraam is een bundeling van 13 VO-scholen in Gelderland die nauw met elkaar samenwerken. Ook als het gaat om IT en communicatie. Office 365 is de centrale applicatie die door alle leerlingen en medewerkers wordt gebruikt. Vanaf 2016 is e-office

lees verder
feedback