ondersteun innovatie met de juiste samenwerkoplossing

Dat werknemers in hun privéleven veel vrijheden hebben op het gebied van apps en digitale toepassingen is een feit. Als werkgever kun je niet achterblijven in deze ontwikkeling. Denk onder andere aan de millenials die je in dienst hebt. Deze generatie stelt de nodige eisen aan een werkplek waar zij creatief, innovatief en efficiënt kunnen (samen)werken.

Met de juiste tools kun je enorme voordelen behalen met een gunstige ROI en een lagere TCO (Total Cost of Ownership). De vijf elementen die minimaal (geïntegreerd) onderdeel zijn van een samenwerkoplossing zijn: email, chat, online meetings, content ontwikkeling en social opties. IT kosten kun je verlagen met zo’n 20% aan operationele kosten en je productiviteit neemt toe met 10%. Dit levert een zeer hoge ROI op.

doelen en prioriteiten

Om te kunnen profiteren van de voordelen dien je doelen en prioriteiten te stellen, commitment van management te hebben, medewerkers ervan kunnen overtuigen waarom het anders kan en een keuze maken om te migreren of vanaf scratch te beginnen (historische data blijft altijd raadpleegbaar).

In een vervolgfase kun je samenwerking verder uitbouwen dan alleen het (interne) communicatie-proces.  Je kunt ook trends ontdekken, experts voorzien van social informatie om tot betere besluitvorming te komen, helpen bij innovatie en de stap maken naar cognitieve analytics.

cognitieve oplossingen

Cognitieve oplossingen helpen een organisatie om haar netwerk uit te breiden met ecosystemen buiten de eigen organisatie en kent geen grenzen. Cognitieve toepassingen geven organisaties o.a. real time inzicht gebaseerd op gedrag, sociale media activiteiten en enorme hoeveelheden aan ongestructureerde data.

In dit whitepaper lees je meer over de waarde van een innovatieve samenwerkomgeving en het geeft je de nodige handvatten voor het leggen van een eerste fundament.

(De snelheid waarmee je dit platform kunt opzetten is als geen ander en je leest over de waarom de toevoeging van social belangrijk is.)

IBM verkoopt collaboration software portfolio aan HCL

blogpost

IBM verkoopt collaboration software portfolio aan HCL

Het kan inmiddels niemand zijn ontgaan: diverse IBM Collaboration Solutions (ICS)  zoals Domino, Sametime en Connections, worden verkocht aan HCL. Deze aankondiging uit begin december 2018 heeft tot uiteenlopende reacties geleid in het IBM-partnerlandschap. Vele IBM-partners, waaronder wijzelf, waren koortsachtig

lees verder
AskApp: de optimale inzet van brains

Klantverhaal

AskApp: de optimale inzet van brains

Natuurlijk weet je precies welke kennis en expertise jouw collega’s hebben, waar ze goed in zijn en wat er in hun hoofd omgaat. Hierdoor ontwikkelt jullie organisatie zich razendsnel; als er een goed idee is en je hiervoor aanvullende hulp

lees verder
OOZ: digitale werkplek voor 41 scholen

Klantverhaal

OOZ: digitale werkplek voor 41 scholen

Met 41 scholen, meer dan 1400 medewerkers en ruim 11.000 leerlingen is OOZ (Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio) een grote netwerkorganisatie in de regio Zwolle. Om onderlinge kennisdelingen en samenwerking te vergemakkelijken is een portaal ingericht op basis van

lees verder
feedback