Office 365 nieuws | Clutter, Skype en Yammer

Een beetje stilletjes kwam in november ‘Clutter’ beschikbaar voor Office 365 klanten. Deze zelflerende inbox-assistent helpt eindgebruikers om gemakkelijker overzicht te houden over je e-mail postvak. Wat is belangrijk en urgent? Waar moet ik meteen iets mee en wat is alleen ter info? Hoe langer je Clutter gebruikt, hoe beter het kan anticiperen op wat jij belangrijk vindt. We zijn benieuwd hoe snel Clutter leert, maar de eerste ervaringen zijn positief!

Of Clutter voor jou al beschikbaar is, dat zie je in webversie van Outlook onder opties/options:clutter aanzetten

 

 

 

 

Skype-for-Business-2

Skype for Business
In november kwam Microsoft met de aankondiging dat Lync overgaat in Skype for Business. Ergens in de eerste helft van 2015 is het zover: Gebruiksgemak en eenvoud blijven overeind en Skype for Business belooft het real-time communicatiemiddel van Office 365 te worden. De eerste stappen zijn reeds gezet, doordat je nu kunt video vergaderen vanuit Lync met gebruikers van de Skype consumenten versie.

multi-factor authentication
We gebruiken dagelijks de Cloud en willen dat dat veilig is, zeker als het gaat om bijvoorbeeld je bankzaken. Zo vereisen vele banken dat je naast iets dat je weet (je rekeningnummer en pincode), ook iets gebruikt dat je hebt (denk aan een gegenereerde token of sms). Het combineren van iets dat je weet en iets waarover je beschikt om aan te melden bij een dienst wordt two-factor authentication genoemd.

Bij gebruik van Office 365 kunnen we ook two-factor authentication inzetten. In dat geval combineert Office 365 je aanmeldadres (jenaam@jeorganisatie.nl) en wachtwoord (iets wat je weet), met een pincode die je op je mobiele telefoon ontvangt.

Meer weten over de nieuwe authenticatiemogelijkheden?

Inloggen op Yammer met je Office 365-credentials
Goed nieuws weer op integratievlak want het is vanaf december mogelijk om in te loggen op Yammer met je naam en wachtwoord van Office 365. Log je daarmee in op Yammer dan wordt je doorgestuurd naar de Office 365 log in pagina van je organisatie. Na inloggen verschijnt de vertrouwde Office 365 navigatiebalk bovenin en kun je handig heen en weer tussen Yammer, Outlook, OneDrive for Business, SharePoint en al je andere Office 365 functies. Weer een apart aanmeldscherm minder!

Yammer met office 365

OOZ: digitale werkplek voor 41 scholen

Klantverhaal

OOZ: digitale werkplek voor 41 scholen

Met 41 scholen, meer dan 1400 medewerkers en ruim 11.000 leerlingen is OOZ (Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio) een grote netwerkorganisatie in de regio Zwolle. Om onderlinge kennisdelingen en samenwerking te vergemakkelijken is een portaal ingericht op basis van

lees verder
Data Governance: cruciaal voor GDPR/AVG

blogpost

Data Governance: cruciaal voor GDPR/AVG

Waar staat nu dat bestand? Is dit de laatste versie? Vooral onder tijdsdruk krijgen we het vaak op onze heupen en slaan we nog even snel dingen lokaal op of maken we nog een extra versie voor de zekerheid. Overzicht

lees verder
feedback