Nat word je toch: de Cloud is een blijvertje

Recent was ik op uitnodiging van een collega mee naar een kennismakingsgesprek. Onderwerp betrof de moderne digitale werkomgeving binnen een grote organisatie. Wat schetste onze verbazing: de overkant van de tafel zag het nut van een werkomgeving in de Cloud totaal niet in. Hadden als IT alles op orde en vonden het faciliteren van wensen van eindgebruikers alleen maar onhandig. Dit deed onze wenkbrauwen toch wel even fronsen. Daar de technologische mogelijkheden tegenwoordig legio zijn, is de vraag niet ‘wat is mogelijk’, maar juist ‘wat hebben mijn medewerkers nodig, waarom en wanneer’. Het luisteren naar de wensen van de medewerkers bij een digitale werkomgeving is daarom essentieel.

Ontkennen heeft geen zin

Ik moest weer terug denken aan dit bijzondere gesprek na het horen van een interview met Bram Schot – de Nederlandse CEO van Audi – afgelopen vrijdag op BNR Nieuwsradio. Het onderwerp betrof de elektrische auto. Er zijn zoals bekend twee niet meer te stoppen ontwikkelingen in de mondiale auto-industrie: elektrisch rijden en de autonoom rijdende auto. Ontkennen heeft dus geen zin zei Bram Schot: ‘alsof je op het strand staat en er komen donkere wolken aan, en je blijft zeggen dat het niet gaat regenen, maar vijf minuten later ben je toch nat’.

Geen wens maar noodzaak

Zo is het ook met de moderne digitale werkomgeving. Op een slimme en eenvoudige manier online samenwerken is geen wens meer, maar noodzaak. Denk bijvoorbeeld aan het samenwerken met externe partners. Voortaan plaats en tijd onafhankelijk. Dit kan gewoon in dezelfde omgeving, waardoor documenten niet meer gekopieerd hoeven te worden en als attachment per email verzonden. Het kopiëren van bestanden creëert meerdere kopieën/versies, waardoor de integriteit van de documentatie onder druk komt te staan. En het beheer van kopieën is ook nog eens tijdrovend en foutgevoelig. Met een moderne digitale werkomgeving worden medewerkers productiever.

Schaduw-IT beheersbaar?

Speel hier als organisatie op in. Uiteraard wel in aansluiting op de bedrijfsstrategie en passend binnen de (lokale) management agenda. Want anders zorgt de huidige generatie medewerkers zelf wel voor de tooling. Dit werkt schaduw-IT in de hand en dat is onwenselijk. In een onderzoek van Cisco erkennen CIO’s dat er sprake kan zijn van enkele schaduw-IT applicaties binnen de organisatie. Een beheersbare uitdaging. Fout! Volgens hetzelfde Cisco schaduw-IT rapport blijkt dat CIO’s het aantal onderschatten met een factor 15 tot 22. Uit de enquête van Cisco bleek dat CIO’s gemiddeld schatten dat er 51 Cloud-services in hun organisatie actief waren. Het werkelijke aantal was 730!

Gebruik knowhow en niet hiërarchie

De moderne digitale werkomgeving is dus ‘here to stay’. Help medewerkers productiever te worden. Want als organisatie wil je niet dat medewerkers zelfgekozen applicaties gaan gebruiken. Met allerhande nare gevolgen van dien, zoals bedrijfscontent ergens in de Cloud en waardoor je niet weet wat er mee kan gebeuren. Stel daarom een ambitie voor je digitale werkomgeving vast en betrek hier actief de organisatie bij: benut de aanwezige kennis en ervaring! Gebruik knowhow en niet hiërarchie. En maak vervolgens de marsroute duidelijk. Want anders word je nat!

 

Modern Workplace: visualiseren als recept voor succes

blogpost

Modern Workplace: visualiseren als recept voor succes

Het doen van (IT-)projecten in een Enterprise omgeving gaat vaak niet over rozen. De afstemming tussen proces, behoeften en techniek blijkt nog regelmatig een lastige hobbel. Viermomenten blijven uit. Voor de volledigheid: een project is een tijdelijke omgeving die is opgezet met het

lees verder
bij Frank op de Bank #1

blogpost

bij Frank op de Bank #1

Onze collega Frank van Attekum presenteert: bij Frank op de bank! Iedere aflevering schuift een andere collega aan om over zijn of haar expertise te vertellen.

lees verder
de magie van de cloud

blogpost

de magie van de cloud

Herinner je nog momenten toen je als kind luisterde naar verhalen over tovenaars en magie? Herinner je ook nog het gevoel dat je hierbij had? Meestal zal dit "verwondering", soms "vrees" maar zelden "onverschilligheid" geweest zijn. Welke emoties komen er

lees verder
feedback