Microsoft Teams krijgt update en is officieel onderdeel van Office 365

Vanaf 14 maart is Microsoft Teams een vast onderdeel van Office 365. De thin client applicatie is al een half jaar in bèta en is de grote tegenhanger van samenwerkingsapps als Slack. Vlak voor de lancering heeft Microsoft Teams nog een flinke update gekregen.

Zo zijn de chatmogelijkheden uitgebreid en kun je nu ook 1-op-1 met een teamlid chatten. Een opvallende toevoeging zijn de chatbots die je nu aan een Team kunt toevoegen.

chatbots in Microsoft Teams

Veel wezenlijker is de mogelijkheid om een openbaar team te creëren waar iedereen binnen de organisatie lid van kan worden. Dit maakt van Microsoft Teams een veel opener en transparanter platform.

En  tot slot: het maken van notities specifiek voor een team is eenvoudiger geworden. Het was al mogelijk om een OneNote aan te maken voor een team, maar nu is er met Notes een meer op de teamsamenwerking toegespitste notitie-mogelijkheid.

Voor beheerders is het belangrijk om te weten dat vanaf 14 maart Microsoft Teams default aan staat binnen je Office 365 tenant. Het is de vraag of dat verstandig is. Ons advies is om eerst goed te bedenken hoe je Microsoft Teams optimaal in kunt zetten in jouw organisatie voordat je de applicatie zomaar uitrolt.

In deze release notes van Microsoft leest je meer over Microsoft Teams.

feedback