Microsoft Teams krijgt update en is officieel onderdeel van Office 365

Vanaf 14 maart is Microsoft Teams een vast onderdeel van Office 365. De thin client applicatie is al een half jaar in bèta en is de grote tegenhanger van samenwerkingsapps als Slack. Vlak voor de lancering heeft Microsoft Teams nog een flinke update gekregen.

Zo zijn de chatmogelijkheden uitgebreid en kun je nu ook 1-op-1 met een teamlid chatten. Een opvallende toevoeging zijn de chatbots die je nu aan een Team kunt toevoegen.

chatbots in Microsoft Teams

Veel wezenlijker is de mogelijkheid om een openbaar team te creëren waar iedereen binnen de organisatie lid van kan worden. Dit maakt van Microsoft Teams een veel opener en transparanter platform.

En  tot slot: het maken van notities specifiek voor een team is eenvoudiger geworden. Het was al mogelijk om een OneNote aan te maken voor een team, maar nu is er met Notes een meer op de teamsamenwerking toegespitste notitie-mogelijkheid.

Voor beheerders is het belangrijk om te weten dat vanaf 14 maart Microsoft Teams default aan staat binnen je Office 365 tenant. Het is de vraag of dat verstandig is. Ons advies is om eerst goed te bedenken hoe je Microsoft Teams optimaal in kunt zetten in jouw organisatie voordat je de applicatie zomaar uitrolt.

In deze release notes van Microsoft leest je meer over Microsoft Teams.

Microsoft Teams: een jaar later

blogpost

Microsoft Teams: een jaar later

Vorig jaar heb ik voor het eerst geschreven over Microsoft Teams in combinatie met Outlook Groups. We zijn nu een jaar verder en het is duidelijk dat Outlook Groups het niet meer gaat worden. Microsoft Teams is de tool van

lees verder
AskApp: de optimale inzet van brains

Klantverhaal

AskApp: de optimale inzet van brains

Natuurlijk weet je precies welke kennis en expertise jouw collega’s hebben, waar ze goed in zijn en wat er in hun hoofd omgaat. Hierdoor ontwikkelt jullie organisatie zich razendsnel; als er een goed idee is en je hiervoor aanvullende hulp

lees verder
OOZ: digitale werkplek voor 41 scholen

Klantverhaal

OOZ: digitale werkplek voor 41 scholen

Met 41 scholen, meer dan 1400 medewerkers en ruim 11.000 leerlingen is OOZ (Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio) een grote netwerkorganisatie in de regio Zwolle. Om onderlinge kennisdelingen en samenwerking te vergemakkelijken is een portaal ingericht op basis van

lees verder
feedback