Microsoft Stream: veilige video service voor zakelijk gebruik

Onlangs lanceerde Microsoft de preview van Microsoft Stream. Een video service gericht op de zakelijke markt om video’s intern te delen. Vergelijkbaar met de mogelijkheden en flexibiliteit welke je kent van bijvoorbeeld YouTube, maar dan voorzien van de beveiligings-mogelijkheden die je als zakelijke gebruiker verwacht bij een document management systeem.

De kracht zit dus in de beveiliging van de bestanden zodat jij zelf de controle hebt over wie de video mag zien en/of gebruiken.

Ik ben zelf groot voorstander van video. Het is toegankelijk, “on-demand” beschikbaar en je kunt even pauzeren of opnieuw kijken als het toch even te snel gaat. Eigenlijk moet deze blog in video bedenk ik me nu….misschien later alsnog 🙂

Office 365 Video

Microsoft Stream is niet zoals Office 365 Video een onderdeel van Office 365 en kan dus als losse service ingezet worden. Een afgeschermde bedrijfsomgeving om bijvoorbeeld bedrijfsvideo’s, instructies of bijvoorbeeld een onboarding van een nieuwe medewerker in gang te zetten.

  • veilig en gecontroleerd want niet alle video’s moeten zichtbaar zijn voor een ieder.
  • niet intern maar al helemaal niet extern.

Microsoft Stream is opgezet naar aanleiding van de ervaringen met Office 365 Video maar heeft (op dit moment) nog niet alle functionaliteiten biedt die Video bijvoorbeeld wel al heeft. Deze zullen ongetwijfeld de komende maanden verschijnen en de migratie van Office 365 Video naar Microsoft Stream zal daarop volgen!

voordelen

Ik zie grote voordelen van een bedrijfskanaal voor de video’s, vooral in de hoek van gecentraliseerd beschikbaar maken van instructie video’s voor eindgebruikers. Adoptie van nieuwe technologie kan met behulp van bijvoorbeeld e-learning video’s verbeterd worden!

Het apart beschikbaar maken van deze service heeft voor mij als Office 365 gebruiker geen nadeel of voordeel, want na aanmelden bij Stream komt de functie netjes beschikbaar in de app-launcher.

Grote voordeel blijft dus echt de beveiliging EN ook wel de snelheid van uploaden. Dit is aanzienlijk beter dan bij Office 365 Video. Ik kijk uit naar de ontwikkeling de komende maanden.

automatiseer zelf taken met Microsoft Flow

blogpost

automatiseer zelf taken met Microsoft Flow

Microsoft Flow is een service van Microsoft om werkstromen (workflows) te maken om processen en taken voor diverse applicaties te automatiseren. En dat werkt heel eenvoudig. Voor zeer veel applicaties zijn connectoren beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld een mail versturen als er een document in een

lees verder
Quadraam: moderne werkplek voor onderwijs

Klantverhaal

Quadraam: moderne werkplek voor onderwijs

Quadraam is een bundeling van 13 VO-scholen in Gelderland die nauw met elkaar samenwerken. Ook als het gaat om IT en communicatie. Office 365 is de centrale applicatie die door alle leerlingen en medewerkers wordt gebruikt. Vanaf 2016 is e-office

lees verder
5 x nieuw in Teams for Education

blogpost

5 x nieuw in Teams for Education

Teams for Education bestaat nu ruim een jaar en krijgt steeds meer handige features die goed passen in het onderwijs. En natuurlijk komt Microsoft zo vlak voor het nieuwe schooljaar met een extra grote update! De aankondigingen in dit  engelstalige

lees verder
feedback