Machine Learning en AskApp

Machine Learning, een vorm van Artificial Intelligence, is weer hot. We kennen Cortana, Siri en Google Now van de smartphones en Watson van IBM.

Op dit moment volg ik een cursus waarin wordt uitgelegd hoe Machine Learning eigenlijk werkt.

Je hebt 3 zaken nodig:
1. er moet een patroon bestaan voor hetgeen je wilt leren
2. er bestaat geen algoritme dat je kunt programmeren
3. je hebt data/gegevens nodig voor hetgeen je wilt leren

En terwijl deze cursus vordert (ben nu bij les 5) schiet het volgende door mijn hoofd:
om een machine te laten leren, moet deze ook weten wat goede antwoorden zijn bij voorbeeldvragen, de zogenaamde training-set.
Hierin gaat best veel tijd zitten en het is een onderdeel dat vaak niet benoemd wordt als het gaat om Machine Learning.

Om een machine goed te laten leren, moet je dus voorbeeldvragen verzinnen en dan ook best veel. Het verzinnen van vragen is best lastig, en eerlijk gezegd zo lastig, dat je de meest interessante vragen zelf van een antwoord gaat voorzien als onderdeel van deze training-set. Dus deze ga je later niet meer stellen, hmmm….

entering AskApp
Aangezien mijn gevoel voor timing van technologieën nogal te wensen over laat (misschien is het nog wat vroeg voor Machine Learning), lijkt het mij verstandig om ervoor te zorgen dat je als organisatie alvast je training-set voor de “Wie”-vragen beschikbaar hebt. Welke toepassing kun je daar beter voor gebruiken dan AskApp ?!

Als je dan, als organisatie op een later tijdstip wel met Machine Learning aan de slag wilt, dan heb je een prima set aan voorbeeldvragen (met de bijbehorende antwoorden). Die tijd gaat namelijk echt komen!
Vervolgens voed je, in het geval van IBM, Watson met alle informatie van je organisatie (in ons geval ConnectPoint) en dan kan deze combinatie een mooie cognitieve machine opleveren.

Ben je nieuwsgierig geworden naar next-gen computing zoals IBM dit ziet, lees dan deze documentatie.

Microsoft kent overigens ook Machine Learning, meer informatie kan je hier vinden.

AskApp: de optimale inzet van brains

Klantverhaal

AskApp: de optimale inzet van brains

Natuurlijk weet je precies welke kennis en expertise jouw collega’s hebben, waar ze goed in zijn en wat er in hun hoofd omgaat. Hierdoor ontwikkelt jullie organisatie zich razendsnel; als er een goed idee is en je hiervoor aanvullende hulp

lees verder
mei 22

event

IBM User Group event Engage in Rotterdam

Engage is de Benelux-brede User Group van IBM Collaboration solutions en analytics. Op 22 en 23 mei organiseert Engage een groot event in Rotterdam en e-office is erbij! Tijdens het event heb je keuze uit verschillende sessie over onderwerpen als Business

lees verder
over de sociale intelligentie van chatbots

blogpost

over de sociale intelligentie van chatbots

Steeds meer bedrijven willen een virtuele assistent die klanten of interne medewerkers kan helpen vragen te beantwoorden. Bots ontlasten je front office, helpdesk en klantenservice door altijd beschikbaar te zijn en nooit te klagen over hun werk. Veel gestelde vragen over bedrijfsinhoud zijn vaak relatief makkelijk vast

lees verder
feedback