LOWCARDIET: global mind and local body

Vandaag is dag 7 van mijn deelname aan het initiatief LowCarDiet. 10 Dagen geen gebruik maken van je auto en daarvoor in de plaats maak je gebruik van alle vormen van het Openbaar Vervoer. Een initiatief van Urgenda.

Sinds 1985 heb ik dagelijks een auto tot mijn beschikking en ik moet zeggen dat de auto sinds die tijd ook mijn enige vorm van vervoer is geworden. Ik kan het natuurlijk logisch uitleggen omdat ik ver van mijn werk woon, de klanten overal in Nederland zijn gevestigd, etc. Maar heel eerlijk, ‘ik hield mij altijd voor blij te zijn dat ik niet in de bus, tram of trein hoefde te zitten’. Druk, vochtig, tochtig, te koud of te warm, stressen om op tijd te zijn, rare mensen, gedoe dus. Ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik mee doe aan #lowcardiet, omdat het mijn kijk op mobiliteit en speciaal het Openbaar Vervoer heeft verrijkt.

verplaatsen of niet?
Waarschijnlijk klinkt het te logisch om interessant te zijn, maar ik betrap mijzelf erop dat ik de volgende afweging te weinig maak: “is het nodig om mij te verplaatsen?”. Onze organisatie (e-office) biedt sinds 1991 oplossingen om tijd- en plaats onafhankelijk te kunnen samenwerken. We hebben brilliante oplossingen om ‘virtueel’ aanwezig te zijn en het spel actief mee te spelen in de organisatie. We hebben oplossingen voor virtuele communities, instant messaging, samenwerking en bieden toegang tot alle bedrijfssystemen. We doen (bijna) alles in de cloud en hebben de organisatie vanaf de start in 1991 zo ingericht om als geheel virtueel te functioneren.

Natuurlijk werk ik ook sinds 1991 tijd- en plaatsonafhankelijk, maar als ik mij verplaats is dat altijd met de auto. En ik denk dat dit voor mij nu gaat veranderen.
Onze systemen, die wij ook aan onze klanten aanbieden, werken namelijk ook prima in het openbaar vervoer! Uiteraard heb je daar wifi voor nodig en als ik eerlijk ben laat de wifi-service van de NS het hier toch een beetje liggen: te traag en daardoor haak je af. Maar de mobile hotspot van je smartphone doet wonderen. Ik heb in de trein niet met een pc rondgelopen, maar juist met een tablet (Nexus 7). De batterij gaat eindeloos mee, zo’n tablet past prima in je jaszak, je hebt dus alles bij de hand.

Doordat al onze bedrijfsystemen virtueel zijn en alle documenten en onze kennis en collega’s via de cloud toegankelijk zijn (waar ik ook ben of reis), is ook de reis met het OV ineens effectief geworden. En daar stond ik nooit bij stil. Vanuit Den Haag naar Houten kan ik toch zeker 70% van mijn tijd ‘werken’. In mijn gedachte was het reizen met het OV altijd ‘verloren’ tijd.

De belangrijkste vraag is en blijft natuurlijk: “moet ik mij wel verplaatsen”. Of je jezelf die vraag kunt stellen hangt natuurlijk af van de organisatie waar je werkt, de rol die je hebt, de afspraken die je hebt gemaakt, het weer, de verkeersdrukte, maar vooral of je een alternatief hebt.

Het alternatief is dat je in plaats van je body, je mind vervoert. Daarvoor zal je organisatie zich natuurlijk wel op moeten inrichten. Alle kennis, informatie, systemen, besturing, management, feedback, collega’s, klanten, projecten, etc. zullen virtueel moeten zijn om volwaardig op afstand te kunnen werken. En daarna komt het belangrijkste: jij moet het ook kunnen en willen, maar dat is weer een ander onderwerp.

Ok, stel we hebben de vraag of ik me ga verplaatsen positief beantwoord, we gaan ons verplaatsen! Dan is de volgende vraag. Hoe dan?

mobiliteitstrategie
Wanneer je de dag begint, maak je (onbewust) een afweging over wat je aan zult trekken, welke sokken en welke schoenen je kiest. Je kijkt naar je agenda, het weer. Je denkt na over wie je gaat ontmoeten, hoe het gezelschap eruit ziet, wat de norm is en hoe je je voelt.
Wat ik geleerd heb, is dat je dezelfde keuzes moet maken voor je mobiliteit die dag! Net zo goed als dat je niet het hele jaar met je slippers rondloopt, zou je ook niet het hele jaar met je auto moeten rijden. Een auto is gewoon niet altijd het meest geschikte vervoersmiddel voor je dag. En datzelfde geldt ook voor de fiets of het Openbaar Vervoer. Als je gaat sporten doe je dat ook niet op je slippers, maar trek je wielrenschoenen, skischoenen, hardloopschoenen of wat voor sportschoenen dan ook aan.

Wat mij echter is overkomen, is dat ik sinds 1985 eigenlijk iedere dag op slippers loop. Alles doe ik op die slippers. Dat terwijl er in bepaalde situaties echt betere oplossingen zijn. Ik zat opgesloten in een mobiliteitspatroon zonder mij daarvan bewust te zijn. #lowcardiet heeft ervoor gezorgd dat ik brak mijn mobiliteitspatroon en mijn slippers aan doe wanneer de situatie daar om vraagt.

mobility advisor
De uitdaging die ik nu zie, is hoe ik ’s ochtends de juiste mobiliteitstrategie moet kiezen. Het kan heel goed zijn dat ik na een paar weken toch weer alles met de auto doe, wat echt niet altijd handig is.

Ik denk dat het een kwestie van ervaring is, maar ook van toegang hebben tot de juiste keuze-informatie. Nadat je de beslissing hebt genomen om je te verplaatsen, komt de vraag op ‘hoe dan?’. Er zijn een aantal variabelen die je zelf kunt invullen, maar een deel van de externe variabelen kan ook door internetdiensten worden aangeboden.

Wat is gezien de verkeersdrukte, beschikbare laadpalen, minimale CO2-uitstoot, maximaal comfort, veel tijd-voor-mijzelf, vrije parkeerplaatsen, de weersituatie, geplande wegopbrekingen voor mij de handigste strategie om mij vandaag te verplaatsen? De 9292-app helpt hierin voor een deel, Google Maps biedt ook steeds meer mogelijkheden. Maar ik zoek iets waar je zelf nog een aantal variabelen (per dag) aan kan toevoegen, zoals bijvoorbeeld:

  • zo min mogelijk CO2-uitstoot
  • zo snel mogelijk
  • zo comfortable mogelijk
  • zo veel mogelijk ‘werktijd’
  • zo relaxed mogelijk
  • zo sportief mogelijk
  • zo rustig mogelijk

Noem het een Mobility Advisor App waarin alle vormen van mobiliteit die voor mij vandaag beschikbaar zijn, inclusief de eigen (elektrische) auto, fiets, wandelschoenen plus al mijn voorkeuren samenkomen. Een dergelijke service helpt denk ik om te voorkomen dat je weer ‘zomaar’ in je auto stapt.

virtuele realiteit
Afgelopen maandag was er een interessante uitzending van Tegenlicht. Het ging over de invloed van smartphones, wearable devices en het internet op onze maatschappij. Er lijkt een beweging te zijn dat steeds meer jongeren geen onderscheid meer maken tussen de fysieke realiteit en de virtuele realiteit. Facebook is voor hen net zo belangrijk als de fysieke wereld. Sterker nog, er werd gezegd dat als iets niet op het internet staat het niet echt is gebeurd. Het dan geen waarde heeft.

Laten we heel even onze ogen dichtdoen en deze gedachtenlijn van de ontwikkeling van realiteit doorzetten. Als het dus waar is dat de fysieke realiteit verschuift naar een virtuele realiteit, waarom zou ik mij dan nog verplaatsen? Ik kan alles vanuit mijn stoel regelen. Zou het kunnen zijn dat we over twintig jaar ons bijna niet meer fysiek verplaatsen. Dat we als persoon tegelijkertijd op tien plaatsen kunnen zijn?
Is het zo dat onze geest global wordt en onze body local? Interessante gedachte vind ik.

de magie van de cloud

blogpost

de magie van de cloud

Herinner je nog momenten toen je als kind luisterde naar verhalen over tovenaars en magie? Herinner je ook nog het gevoel dat je hierbij had? Meestal zal dit "verwondering", soms "vrees" maar zelden "onverschilligheid" geweest zijn. Welke emoties komen er

lees verder
ik kies voor IBM!

blogpost

ik kies voor IBM!

Met bijna 20 jaar IBM ervaring op mijn curriculum vitae werd het weleens tijd dat ik uitleg waarom ik iedere keer weer kies voor IBM. En waarom ik IBM trouw blijf. IBM Global is zeer innovatief in zijn doen en

lees verder
feedback