live uit Orlando: souvenirs

Inmiddels zijn we 3,5 dag verder en ik ben overladen met veel, heel veel informatie. Uit die informatie kan je een paar belangrijke conclusies trekken.

Verse, een unieke e-mail ervaring
IBM levert met Verse echt een unieke e-mail ervaring, dat een belangrijk onderdeel is van je werkomgeving. IBM Verse is een mailtool, maar wat het zo bijzonder maakt, is dat Verse gebruik maakt van allerlei services vanuit Connections, Domino, Sametime en Watson. Dus alle services die IBM de afgelopen jaren aan de bestaande producten toegevoegd heeft, dienen nu als basis voor IBM Verse. Naast het feit dat IBM Verse allerlei functionaliteiten naadloos geïntegreerd heeft, past deze tool ook uitstekend in een meer uitgebreide samenwerkingsomgeving: Connections (cloud). Ofwel, de Digital WorkSpace van IBM biedt met Verse een enorme productiviteitsverbetering, waarin de beveiliging en de schaalbaarheid voorop staat.

flexibiliteit
Wat je veel over cloud producten hoort is de rigide vorm en dat deze weinig flexibiliteit bieden. IBM Verse daarentegen krijgt extension points waarbij eigen knoppen, dropdown velden of andere soorten integratie mogelijk zijn. In eerste instantie komen er 3 clients voor IBM Verse; de webbrowser, een iPhone app en een android app. In het tweede half jaar van 2015 is het ook mogelijk IBM Verse op je eigen hardware te installeren. Met deze keuzes biedt IBM de mogelijkheid om de best passende infrastructuur te gebruiken.

andere nieuwe functionaliteiten
Dat IBM Verse de meeste aandacht trekt, is voor mij vanzelfsprekend. De manier waarop het gepresenteerd wordt, zou er bijna toe leiden dat je denkt dat wij niets anders hebben gezien. Maar dat is natuurlijk niet zo! Vele andere mooie nieuwe functionaliteiten die we in 2015 gaan krijgen, zoals de nieuwe versies van Connections en Domino zijn voorbij gekomen. Maar ook Portal 8.5, dat out of the box zoveel nieuwe mogelijkheden biedt, dat het voor een contentmanager nog eenvoudiger wordt om een website te beheren.

cloud uitbreidingen
Zoals al wel bekend is, is Connections al in een cloud omgeving te verkrijgen. Nieuwe stap dit jaar is dat Domino services de cloud betreden binnen Bluemix. Eh… Bluemix? Bluemix is een cloudomgeving waarin je applicaties kunt ontwikkelen. Deze omgeving biedt je de mogelijkheid om web of mobiele applicaties te maken op diverse platformen. Met een simpele klik kun je vele beschikbare services toevoegen. Hierdoor kun je je dus richten op je applicatie en maak je gebruik van bijvoorbeeld Watson als vertaalservice of een Connections Cloud service om profielen op te zoeken.

grenzen verleggen
Al deze nieuwe technologieën verleggen de grenzen van de mogelijkheden. Dit bleek ook tijdens de closing session. De gastspreker, Dr. Arthur Benjamin, rekende in een razend tempo de kwadraten uit van 2-cijfer getallen 3-cijfer getallen, 4-cijfer getallen en zelfs een 5-cijfer getal. Hoe? Kijk zelf maar:

arthur

 

mei 22

event

IBM User Group event Engage in Rotterdam

Engage is de Benelux-brede User Group van IBM Collaboration solutions en analytics. Op 22 en 23 mei organiseert Engage een groot event in Rotterdam en e-office is erbij! Tijdens het event heb je keuze uit verschillende sessie over onderwerpen als Business

lees verder
feedback