live uit Orlando: demo, demo en nog eens demo!

Toevallig kwam ik naast Phil Briand te zitten, vroeger de held van elke domino designer. Ik heb wat sessies van hem bijgewoond! En dat klopte voor mij mooi met de nieuwe opzet van het grote jaarlijkse IBM event in Orlando: terug naar de technologie. De afgelopen jaren zocht IBM naar een combinatie van strategie, business en techniek, wat niet altijd even goed lukte. Op ConnectED2015 gaat het weer om demo’s, demo’s en nog eens demo’s van al het moois wat er aan zat te komen. In het introductie verhaal van Jeff Schick werd iedereen gerustgesteld. Een korte recap van wat vorig jaar in Orlando was aangekondigd met de release dates bevestigt dat IBM het afgelopen jaar niet stil heeft gezeten. De hoogtepunten van dat jaar:

  • Samenwerking tussen IBM en Apple waarbij er 100+ business apps zijn opgeleverd. Voor de luchtvaart is bijvoorbeeld een app gemaakt waarbij de piloot eenvoudig de benodigde hoeveelheid brandstof kan berekenen en rapporteren. Maar ook voor de zorgsector zijn allerlei apps ontwikkeld.
  • IBM Watson als service waarbij analytics, translations en allerlei andere services beschikbaar zijn vanuit de Bluemix omgeving om vervolgens in je eigen applicatie te integreren. Ook de samenwerking tussen IBM en Twitter is het vermelden waard,  waarbij Watson alle Twitter data analyseert.
  • Bluemix als ontwikkelplatform in de cloud. Services zoals bijvoorbeeld een ConnectionsCloud zet je met 1 klik aan. Als ontwikkelaar heb je geen zorgen om het authenticatieproces, je kunt je volledig richten op je applicatie.

van Notes naar IBM Verse
En toen was het demo time. IBM Verse is de nieuwe mailclient maar even ter herinnering: Notes bestaat nu 25 jaar en dat is een applaus waard. Als e-office zitten we in het beta programma van IBM Verse en de eerste demonstratie ging over IBM Verse. Het gebruik van IBM Verse maakt het afhandelen van e-mail tot een fluitje van een cent. Centraal staat het in controle zijn van je inbox. Een krachtig zoekmechanisme maakt het terugvinden van e-mails eenvoudig maar ook het filteren op basis van personen, een periode, bijlagen of het gebruik van linkjes in berichten gaat razendsnel. Ook het omzetten van berichten naar een blog of een actie of juist een hele mailthread “muten” helpt je om gericht bezig te zijn. Bovendien krijg je er een hele bijzondere collega bij: IBM Watson, aan wie je vragen kunt stellen. IBM Verse is erg visueel gemaakt. Zo verschijnen je collega’s die door Verse aanmerkt als belangrijk voor je werk. Wel aanpasbaar door de gebruiker trouwens.

wanneer komt IBM Verse beschikbaar?
De meest prangende vraag werd gelukkig ook beantwoord: wanneer komt IBM Verse beschikbaar voor onze klanten? IBM Verse is eind Q1 beschikbaar in de Connections Cloud. De freemium versie voor consumenten zal snel daarna volgen. De on-premise versie is in het tweede halfjaar gepland. Van een van de developers heb ik begrepen dat de IBM Verse service een pure IBM Domino oplossing is, als het in de Connections Cloud draait, zal dezelfde code ook on premise gebruikt worden.
Naast de bestaande mogelijkheden van de Connections Cloud komt er nog een nieuwe mogelijkheid. Connections Cloud files, oftewel alleen documentmanagement.

Websphere Experience Suite
De Websphere Experience Suite geeft de content managers de mogelijkheid om snel webcontent aan te maken. Bij het maken van de pagina’s krijg je allerlei mogelijkheden om de webpagina zich per type device zich anders te laten gedragen: erg handig voor responsive design. Ook is het mogelijk direct images via de browser aan te passen. Met de Websphere Experience Suite worden de klanten/gebruikers van de website op hun wenken bedient en past de website zich aan aan de gebruiker. De Web Content Manager heeft allerlei extra mogelijkheden gekregen voor Digital Experience. Niet alleen het snel en eenvoudig opmaken van een pagina biedt de content manager veel flexibiliteit maar ook bijvoorbeeld de koppeling met de Watson vertaalservice. Een pagina is met een simpele druk op de knop vertaald van bijvoorbeeld Engels naar Spaans. Heel fijn voor onze internationaal werkende klanten.
Ook voor Domino komen er nieuwe mogelijkheden, zoals het maken van Domino Apps in Bluemix. In het tweede kwartaal gaat dit in beta.

nieuwe versie Connections
In 2015 komt Connections Next uit. Deze nieuwe Connections versie biedt de eindgebruiker een dashboard met de integratie van email, activiteiten/acties, activiteitenstroom en analytics. Een persoonlijke homepage dus, met alle benodigde informatie op een presenteerblaadje. Ook je agenda wordt onderaan het scherm in een timeline getoond, zoals bij IBM Verse. En ben je niet tevreden over de getoonde informatie, dan kun je deze homepage zelf aanpassen.
Ook zal Connections aan Watson gekoppeld worden. Hoe cool is het dat je in je activitystream een vraag stelt over bijvoorbeeld “wie heeft recentelijk de verkoop resultaten van Q1 in regio Noord Amerika opgeleverd”. Watson komt vervolgens met het antwoord op je vraag uit de activitystream. Of wat nog mooier is, je bent aan het werk achter je computer en zit je vergadering voor te bereiden in een activity. Opeens is het tijd om je naar je vergadering te gaan. Snel pak je je ipad mee. In de meeting aangekomen open je de Connections app en je komt meteen in de activity waar je net mee aan het werk was.
Ook communities worden aanpasbaar qua design, bijvoorbeeld de files component hernoem je naar “Verkoopresultaten” of de ideation blog hernoem je naar Digitale Workspace ideeën. Ook zal de Connections files component als bluemix service beschikbaar komen. Dit biedt de mogelijkheid om binnen no-time een app rondom bestanden te maken.

mei 22

event

IBM User Group event Engage in Rotterdam

Engage is de Benelux-brede User Group van IBM Collaboration solutions en analytics. Op 22 en 23 mei organiseert Engage een groot event in Rotterdam en e-office is erbij! Tijdens het event heb je keuze uit verschillende sessie over onderwerpen als Business

lees verder
gelukkig, chatbots nemen je werk over

blogpost

gelukkig, chatbots nemen je werk over

Mogelijk dat je de bovenstaande titel als confronterend ervaart, maar dat is zeker niet de bedoeling. Bij chatbots denken veel mensen in eerste instantie aan ervaringen die zij hebben met customer care afdelingen. “Stel hier uw vraag” of “Hallo, kan

lees verder
feedback