kanalen voor fun en focus: podcast #24

Michel keert terug van het O’Reilly AI Event met interessante nieuwtjes. Luister en ontdek hoe dankzij AI nu Natuurkunde-Nobelprijswinnaar Donna Strickland als 3e vrouw in deze categorie eindelijk erkend en vereeuwigd is op Wikipedia. Ook de explainability van AI wordt doorontwikkeld, waardoor je straks aan de computer kunt vragen hoe hij tot zijn keuzes is gekomen (hopelijk d.m.v. speech to text, hoewel dat ook niet vlekkeloos verloopt…).

Bastiaan licht twee onderzoeken toe die steeds belangrijker voor ons worden: de toekomst van werk en onze menselijke functie naarmate automatisering door rolt. Moeten we allemaal op de hoogte blijven van de laatste technologie of toch zoveel mogelijk overlaten aan de computer zelf? Als we straks 100+ worden, wat doen we met onze extra productieve jaren?

Bas kijkt naar 5 kanalen waarop je software kan onderverdelen. Luister de podcast en ontdek hoe je een gezonde balans bereikt tussen verplichte communicatie, grappen en grollen, check-ins en feedback.

geektips van deze podcast

  1. Malcolm Gladwell: Revisionist History (een reis door gemiste zaken en misstanden in de Amerikaanse geschiedenis).
  2. e-office en work21 organiseren een Data-driven adoptie dag volgens Gartner en Prosci op 23 november in Houten. Lees meer en schrijf je hier in!
  3. Schrijf je in voor de Go Go Teams tour! Microsoft Teams brengt applicaties, chat, het delen van documenten en informatie bij elkaar in één laagdrempelige omgeving die de manier waarop mensen samenwerken fundamenteel verandert. De transitie van Skype for Business naar Microsoft Teams is een grote stap in die verandering.
  4. Een leuke functie in Google: doc.new! In plaats van Google docs openen maak je heel gemakkelijk een nieuw document aan door doc.new in de adresbalk te typen.
  5. Nog een stukje Google: Google Home is nu verbonden met NOS! Deze digitale assistent kan nu op commando het nieuws voorlezen wanneer je daarom vraagt. Ook kun je op deze manier makkelijk zoeken naar TED Talks!

Working Out Loud

De podcast kent een vaste bezetting van Bas Krikke, Bastiaan Boerkamp en Michel Jonker met Frank van Attekum als presentator. In drie keer 10 minuten wordt de stand van de wereld van e-office en work21 besproken: vragen en onderwerpen die we op de grens van mens, organisatie en technologie tegenkomen.

Je kunt de podcast hieronder beluisteren. De hele serie vind je ook op YouTube en je kunt je abonneren via iTunes.

feedback