Journey to the cloud met Office 365 infographic

De ‘cloud’, steeds meer organisaties besluiten om hun IT deels of geheel naar de cloud toe te brengen. Of nu het doel is om kennis en informatie beter toegankelijk te maken binnen de organisatie, of een platform te hebben om slimmer te kunnen samenwerken, of dat een kostenbesparing de overweging is. Een cloud-oplossing als Office 365 biedt vaak een goed antwoord.

Als je eenmaal besluit om de stap naar de cloud te nemen – zeg maar de ‘journey’ in te ondernemen – is de volgende vraag vaak ‘hoe nu verder?’ Waar begin ik? Welke stappen zijn er te nemen? Hoe vind ik de cloud-oplossing die het beste past bij mijn organisatie? En welke onderdelen van mijn IT-infrastructuur breng ik naar de cloud? Ga ik ‘all-in’ of maak ik bepaalde keuzes?

e-office helpt haar klanten op weg door de implementatie van Office 365 op te delen in een aantal fasen. Namelijk:

  1. initiatie
  2. ontwerp
  3. realisatie
  4. (tussentijdse) evaluatie
  5. nazorg en beheer

Binnen deze fasen sta je voor een aantal keuzes en taken. Samen vormen zij jouw ‘journey to the cloud’. De infographic hieronder geeft je een schematisch overzicht van deze fases en de keuzes waarvoor je zult staan, de stappen die je moet nemen én eye-openers richting de cloud.

infographic journey to the cloud

infographic journey to the cloud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data Governance: cruciaal voor GDPR/AVG

blogpost

Data Governance: cruciaal voor GDPR/AVG

Waar staat nu dat bestand? Is dit de laatste versie? Vooral onder tijdsdruk krijgen we het vaak op onze heupen en slaan we nog even snel dingen lokaal op of maken we nog een extra versie voor de zekerheid. Overzicht

lees verder
bij Frank op de Bank #2

blogpost

bij Frank op de Bank #2

Deze week schoof Bastiaan Boerkamp van e-office aan bij Frank op de Bank! Bastiaan is business consultant en onder andere gespecialiseerd in secure productivity. En dat is ook het onderwerp van deze tweede aflevering van Frank op de Bank!

lees verder
feedback