innovational excellence

Dit weekend zijn wij door IBM uitgeroepen tot de beste Social Business partner van 2014. Dat is natuurlijk een prachtige bevestiging van een koers die wij sinds 1991 ingeslagen zijn. Maar nou denk ik dat niet iedereen precies weet wat Social Business is. Niet vreemd omdat het een behoorlijk hoog-over-begrip is. Ik kan in ieder geval wel vertellen wat onze invulling is van social business.

menselijke eigenschappen
Wat ons betreft is social business het aan de normale business toevoegen van alles wat mensen zo uniek maakt. Denk hierbij aan kunnen luisteren, kijken, observeren, nadenken, creëren, verbeteren, samenwerken, communiceren, een relatie aangaan en alles wat daar tussen zit. Eigenlijk allemaal eigenschappen waar traditionele organisaties veel moeite mee hebben om dat te organiseren. En trouwens, waarom zouden ze ook?

aanpassen
Nou, wij denken dat bedrijven heel hard moeten werken aan het ontwikkelen van menselijke eigenschappen om de continuïteit van de organisatie te garanderen. Organisaties horen een afspiegeling te zijn van de maatschappij, logisch natuurlijk omdat je anders een vreemde entiteit in een groter lichaam bent en op termijn wordt afgestoten. De meeste organisatie draaien nog op de structuren uit de vorige eeuw en komen op veel consumenten gesloten, blokkerig, donker, star en vooral niet transparant over.
Wat je als consument zou willen is dat bedrijven begrijpen wie je bent, dat er naar je geluisterd wordt, dat er wordt meegedacht naar oplossingen, dat je samen kan werken aan een oplossing, dat je niet onnodig wordt lastiggevallen, en dat de bedrijven er voor jou zijn in plaats van andersom. Wanneer bedrijven dat voor elkaar kunnen krijgen zal een consument geneigd zijn langer klant te blijven. Blokkerige, starre en afstandelijke bedrijven zullen als eerste door de consument worden losgelaten.

het spel spelen
Er is in onze ogen maar een manier om een organisatie menselijke eigenschappen te geven en dat is door het anders organiseren van de medewerkers. Door medewerkers aan elkaar te koppelen zal een bedrijf slimmer worden, het spel beter samen spelen en innovatie kunnen ontwikkelen. Wanneer je een strik om alle ervaring, talent, denkkracht en inzichten knoopt dan noemen wij dat geheel het Corporate Brain.
Het Corporate Brain is in staat om bedrijven te helpen met het inrichten van de relatie met de klant. Dus kunnen luisteren, nadenken, reageren, samenwerken, oplossingen bedenken. Anders gezegd het opbouwen van Customer Engagement. Hetzelfde Corporate Brain kan tegelijkertijd ook worden ingezet voor innovatie of het verbeteren van de bestaande processen.

social business
Social Business is de combinatie van “operational excellence” met “innovational excellence”. Wij noemen de wereld van operational excellence BLUE en de wereld van innovational excellence YELLOW. Twee werelden die in onze ogen niet los van elkaar kunnen overleven maar juist in een dynamisch samenspel succesvol zijn. Wij vinden het een uitdaging om iedere dag weer invulling te geven aan innovational excellence en het leggen van verbindingen met operational excellence.

de magie van de cloud

blogpost

de magie van de cloud

Herinner je nog momenten toen je als kind luisterde naar verhalen over tovenaars en magie? Herinner je ook nog het gevoel dat je hierbij had? Meestal zal dit "verwondering", soms "vrees" maar zelden "onverschilligheid" geweest zijn. Welke emoties komen er

lees verder
ik kies voor IBM!

blogpost

ik kies voor IBM!

Met bijna 20 jaar IBM ervaring op mijn curriculum vitae werd het weleens tijd dat ik uitleg waarom ik iedere keer weer kies voor IBM. En waarom ik IBM trouw blijf. IBM Global is zeer innovatief in zijn doen en

lees verder
working out loud: podcast to the max

Podcast

working out loud: podcast to the max

Tja, podcasts, is dat niet iets van 10 jaar terug? Maar als je steeds meer collega's hoort vertellen hoeveel kennis zij opdoen door het luisteren van podcasts tijdens hun woon-werk-verkeer, dan ga je je er toch eens in verdiepen. En

lees verder
feedback