ik kies voor IBM!

Met bijna 20 jaar IBM ervaring op mijn curriculum vitae werd het weleens tijd dat ik uitleg waarom ik iedere keer weer kies voor IBM. En waarom ik IBM trouw blijf. IBM Global is zeer innovatief in zijn doen en denken. IBM gaat net dat ene stapje verder dan je ziet bij anderen. Ik heb een klein lijstje gemaakt met publicaties welke kenmerkend zijn voor IBM, welke belangrijk zijn voor mij en voor het belang van de vooruitgang.

‘s werelds kleinste magnetisch geheugen
Het vermogen om enkelvoudige atomen te bewegen is cruciaal voor het onderzoek van IBM op het gebied van geheugen op atoomschaal: A Boy And His Atom: The World’s Smallest Movie.

IBM en het milieu
IBM houdt zich niet alleen bezig met soft- en hardware. Ook het milieu staat hoog op het lijstje van prioriteiten. Zo heeft IBM een nieuw soort plastic ontdekt welke 100% herbruikbaar is.
Lees het hier.
Ook het terugdringen van energieverbruik in de datacentra van IBM staat hoog in het vaandel. Zo heeft IBM de “Alliance To Save Energy” in 2015 gewonnen.
Datacentra van IBM’s SoftLayer draaien op 100% windenergie.

Cloud is Enterprise Ready
Met Softlayer, Paas Mail en SAAS Collaboration kan ik wel zeggen dat IBM sterk vooroploopt met de technieken en mogelijkheden om je bedrijf naar de cloud te migreren. Met het nieuwe VMWare partnership is de stap naar de cloud nog makkelijker geworden. Servers zijn beter te virtualiseren, beheren en te beveiligen. Een groot pluspunt van Softlayer is dat je een zogenaamde “BareMetal” server krijgt. Dus GPU uit een echte server. Hierdoor krijg je de performance welke je nodig hebt en misschien zelfs verwacht. Een aantal Game Developers zijn vanuit Amazone overgestapt naar Softlayer omdat men de hoge performance wil hebben in de Cloud, zoals je die ook kan ervaren met on-prem servers. Dit jaar zijn Multiplay, KUULUU en DataHotel al overgestapt naar IBM’s SoftLayer.

IBM Verse
Collaboration, chat, mail, agenda, (intelligentie van) Watson en device synchronisatie in een omgeving, dat is IBM Verse. Verse is volledig te beheren vanuit een native of hybride beheeromgeving. Alle onderdelen zijn naadloos verbonden aan elkaar. Terwijl het meerdere producten zijn, worden ze door de gebruikersinterface ingebed aangeboden. Geen omschakelingen tussen applicaties vind ik echt een voordeel!
Watson zal hier langzaam deel aan nemen door bijvoorbeeld de Mail Tone Analyzer in te zetten bij het schrijven en verzenden van mail. Denk hierbij aan “sentiment”. Is de inhoud van je mail net iets te negatief om te versturen? Watson geeft je adviezen hierin.

toepassing van IBM Watson
Laat ik Watson niet vergeten apart te benoemen. Nog nooit zijn we zo ver gekomen in de interactie tussen computer en de mens. Het is Watson gelukt om te begrijpen wat je zegt en daarop een passend antwoord te geven vanuit een enorme dataset. Inhoud en context worden herkend door Watson zodat de antwoorden en interacties overeenkomen met de vraag of inhoud van de tekst.
IBM zet Watson o.a. in voor het onderzoek naar de genezing en behandeling van kanker. Wat is de beste behandelmethode voor patient X? Hoe reageert een patiënt op een bepaalde behandeling? Data wordt 24/7 bijgehouden en geanalyseerd. Hierdoor kan sneller worden ingegrepen tijdens de behandeling en heeft de behandeling meer effect omdat deze specifieker wordt. Lees hier het artikel over de toepassing van Watson door oncologie.

IBM investeert veel geld in onderzoek, opzetten en verbeteren van cloud en collaboration software. Door diverse investeringen in concepten en technieken zal IBM zijn klanten helpen om de business te verbeteren. Denk aan Bluemix, Open Data Platform, Internet of Things en Apache Spark.

En daarom kies ik voor IBM!

i_love_ibm

mei 22

event

IBM User Group event Engage in Rotterdam

Engage is de Benelux-brede User Group van IBM Collaboration solutions en analytics. Op 22 en 23 mei organiseert Engage een groot event in Rotterdam en e-office is erbij! Tijdens het event heb je keuze uit verschillende sessie over onderwerpen als Business

lees verder
feedback