ICT afdeling naar de cloud: een mensgericht perspectief

Welke organisatie kent het niet: het “ticket-systeem”. Wanneer je een probleem hebt met een ICT-systeem, meld je dat bij de servicedesk en krijg je een ticketnummer.
Vervolgens wacht je geduldig af tot je probleem is opgelost. In de tussentijd werk je zo goed mogelijk door. En misschien lukt dat ook nog. Wie wordt hier vrolijk van? Ik denk niemand. Noch degene die het ticket indient, noch degene die de grote hoop tickets als een takenlijstje afwerkt. Het bevordert het “wegwerk” gevoel van de ICT-medewerker, maar het bevordert niet zijn betrokkenheid bij de echte problemen van de (interne) klant.

En het levert meestal geen bijdrage aan het slimmer, goedkoper, resultaatgerichter werken van alle medewerkers. Daarnaast is elke medewerker vanuit zijn privé-situatie zo langzamerhand gewend om zelf de apps te kopen die hij of zij nodig heeft. Waarom kan dat ook niet op het werk? En waarom duurt het zo lang voor er een nieuwe passende oplossing is geïmplementeerd? Als interne IT-projecten te lang duren, zoeken medewerkers zelf wel hun oplossing en hebben ze de ICT-afdeling niet meer nodig (denken ze). Dit veroorzaakt wat vaak ‘shadow IT’ wordt genoemd, waarbij bedrijfsinformatie en -processen hun weg vinden naar applicaties en (online) bronnen die niet onder het beheer of compliance vallen van de ICT-afdeling. Maar wel een steeds strategischer rol spelen bij besluitvorming in de organisatie. Hiermee voldoet ICT als beheerder niet meer in de steeds complexer wordende wereld waarin de hoeveelheid en omloopsnelheid van informatie en ICT-oplossingen exponentieel groeit. De rol van ICT als partij om ‘keeping the lights on’ is inmiddels achterhaald, in een wereld waarbij iedere organisatie steeds meer digitaal gedreven wordt om te kunnen concurreren op de markt, welke dat dan ook is.

Laat hieronder je gegevens achter en je kunt de whitepaper downloaden.

bij Frank op de Bank #1

blogpost

bij Frank op de Bank #1

Onze collega Frank van Attekum presenteert: bij Frank op de bank! Iedere aflevering schuift een andere collega aan om over zijn of haar expertise te vertellen.

lees verder
de magie van de cloud

blogpost

de magie van de cloud

Herinner je nog momenten toen je als kind luisterde naar verhalen over tovenaars en magie? Herinner je ook nog het gevoel dat je hierbij had? Meestal zal dit "verwondering", soms "vrees" maar zelden "onverschilligheid" geweest zijn. Welke emoties komen er

lees verder
feedback