IBM Watson: van enterprise search naar slimme insights

Dit whitepaper beschrijft de volgende fase Enterprise search. Met Watson Explorer van IBM kan Enterprise search ook ongestructureerde data voor gebruikers ontsluiten.

Met de enorme groei van de hoeveelheid data is het snel vinden van de juiste informatie een steeds grotere uitdaging. Enterprise search is dan ook een belangrijke peiler in grote organisaties om data toegankelijk te maken en te houden. In de praktijk houdt de search de groei van data eigenlijk niet bij.
En aan de andere kant zijn de gebruikers steeds veeleisender, omdat ze hun ervaring als consument vergelijken met hun werkomgeving, waarbij de werkomgeving het eigenlijk altijd aflegt. Want zoeken buiten de organisatie blijkt vaak beter te werken dan zoeken in interne content, waar data nog regelmatig in gesloten systemen, niet toegankelijk voor indexering.

Hoog tijd dus voor meer intelligentie in enterprise search. Wat levert het toevoegen van een cognitief systeem zoals Watson nu eigenlijk op?
Een dieper begrip van de ongestructureerde content maakt het zoekresultaat veel relevanter voor de gebruiker. In dit whitepaper wordt uitgelegd wat cognitieve ontdekking oplevert voor de gebruiker en op welke drie pijlers dat rust. Het bevat een aantal concrete voorbeelden van toepassingen en gaat tot slot in op IBM Watson Explorer.

Artificial Intelligence in verzekeringen

blogpost

Artificial Intelligence in verzekeringen

EVEN HOUTEN BELLEN…. De verzekeringswereld zal de komende jaren veranderen, maar dat is niets nieuws. Denk aan de demografische ontwikkelingen, aan de steeds sluwere manieren van frauderen en uiteraard de technologie die zich ontwikkelt met de vaart van een sneltrein.

lees verder
feedback