IBM Watson: van enterprise search naar slimme insights

Dit whitepaper beschrijft de volgende fase Enterprise search. Met Watson Explorer van IBM kan Enterprise search ook ongestructureerde data voor gebruikers ontsluiten.

Met de enorme groei van de hoeveelheid data is het snel vinden van de juiste informatie een steeds grotere uitdaging. Enterprise search is dan ook een belangrijke peiler in grote organisaties om data toegankelijk te maken en te houden. In de praktijk houdt de search de groei van data eigenlijk niet bij.
En aan de andere kant zijn de gebruikers steeds veeleisender, omdat ze hun ervaring als consument vergelijken met hun werkomgeving, waarbij de werkomgeving het eigenlijk altijd aflegt. Want zoeken buiten de organisatie blijkt vaak beter te werken dan zoeken in interne content, waar data nog regelmatig in gesloten systemen, niet toegankelijk voor indexering.

Hoog tijd dus voor meer intelligentie in enterprise search. Wat levert het toevoegen van een cognitief systeem zoals Watson nu eigenlijk op?
Een dieper begrip van de ongestructureerde content maakt het zoekresultaat veel relevanter voor de gebruiker. In dit whitepaper wordt uitgelegd wat cognitieve ontdekking oplevert voor de gebruiker en op welke drie pijlers dat rust. Het bevat een aantal concrete voorbeelden van toepassingen en gaat tot slot in op IBM Watson Explorer.

IBM verkoopt collaboration software portfolio aan HCL

blogpost

IBM verkoopt collaboration software portfolio aan HCL

Het kan inmiddels niemand zijn ontgaan: diverse IBM Collaboration Solutions (ICS)  zoals Domino, Sametime en Connections, worden verkocht aan HCL. Deze aankondiging uit begin december 2018 heeft tot uiteenlopende reacties geleid in het IBM-partnerlandschap. Vele IBM-partners, waaronder wijzelf, waren koortsachtig

lees verder
breek het ijs met TalkTeam voor vergaderingen

blogpost

breek het ijs met TalkTeam voor vergaderingen

We horen en zien het steeds meer. Papierloos vergaderen. Meer flexibiliteit. Een nieuwe generatie van professionals komt op en nieuwe technologieën hebben grote impact op de manier waarop er gewerkt kan worden. We zouden e-office niet zijn als we daar

lees verder
platformkeuze voor chatbots: wie wint?

blogpost

platformkeuze voor chatbots: wie wint?

IT is gewend om te denken in keuzes: gaan we voor dit platform of voor het andere? Logisch, want van oudsher wil je als IT-afdeling over voldoende platform-kennis beschikken om de businessvragen goed en snel te kunnen beantwoorden. Nu is

lees verder
feedback