IBM social business patterns

Organisaties maken continu veranderingen door. Hierbij speelt social business ook een steeds grotere rol. Wat is een sociaal business eigenlijk? Een social business is een organisatie waarbij de cultuur en het systeem het netwerk van medewerkers omarmt voor het creëren van meerwaarde voor de organisatie.Dit whitepaper gaat dieper in op de ervaring van IBM en andere grote organisaties die de bedrijfsprocessen sociaal hebben gemaakt. Met 6 praktijkcases geeft de whitepaper diverse handvatten waarmee een organisatie direct aan de slag kan en meteen toegevoegde waarde oplevert.

de  6 praktijkcases waar de whitepaper op ingaat zijn

 1. toegang tot expertise
 2. inzicht in klantvragen
 3. het verhogen van kennisdeling
 4. het managen van fusies en overnames
 5. veiligheid op de werkplek

Hieronder lichten we er 3 verder toe:

toegang tot expertise
Binnen de organisatie snel de beschikking hebben over de juiste kennis en experts om te kunnen koppelen aan de betreffende klantvraag. De klantoplossingen zijn op deze manier goed bruikbaar en vindbaar waardoor ze gemakkelijk herbruikbaar worden. Wat levert het op voor de organisatie:

 • 30% sneller kennis en expertise vinden
 • 55% verbetering van extern beschikbaar gestelde kennis (op de publieke website)

inzicht in klantvragen
Wat leeft er bij klanten? Wat zijn de meningen en voorkeuren met betrekking tot eigen producten? Maak de marketing effectiever door het identificeren van beïnvloeders en ambassadeurs. Wat levert het op voor de organisatie:

 • 50% (of meer) snellere productontwikkeling
 • 20% minder manuren voor alle informatie rond een nieuw product

het verhogen van kennisdeling
Makkelijk en efficiënt kennis delen en vinden. Minder tijds- en productiviteitsverlies bij het zoeken en wisselen van informatie. Wat levert het op voor de organisatie:

 • 30% sneller kennis en expertise vinden
 • Snellere oplossen van problemen
 • Grote medewerkerstevredenheid

Laat hieronder je gegevens achter en download het volledige whitepaper over Social Business waarin de overige 3 cases uiteengezet worden. Daarnaast worden de eerste drie cases verder omschreven.

mei 22

event

IBM User Group event Engage in Rotterdam

Engage is de Benelux-brede User Group van IBM Collaboration solutions en analytics. Op 22 en 23 mei organiseert Engage een groot event in Rotterdam en e-office is erbij! Tijdens het event heb je keuze uit verschillende sessie over onderwerpen als Business

lees verder
feedback