World of Watson: IBM introduceert Watson Work

Inhi Cho, IBM Big Data, staat op het podium hier bij World of Watson in Las Vegas. IBM introduceert Watson Work.

Watson Work bestaat uit twee onderdelen:

announcement Watson Work

Een voorbeeld toepassing: IBM Watson Workspace

IBM Watson Work Services
Met deze toepassing kun je een workspace maken, ja IBM heeft het echt zo genoemd! Een term die wij bij e-office al veel langer gebruiken.

IBM workspace

In een workspace kun je, onder andere, allerlei conversaties volgen, niet alleen binnen Connections maar ook Slack, Yammer, DocuSign, CRM….

Watson Services

Een van de Watson Services die hier gebruikt wordt, vat een een conversatie samen in de belangrijkste acties, vragen en beslissingen. Maar ook de deelnemers. Dat dit niet altijd chat achtige conversaties hoeven te zijn, bleek uit een demo van een online video meeting. Hierin wordt de gesproken tekst geanalyseerd. Op dezelfde wijze als hierboven, worden de besproken acties/to-do’s uit de tekst gehaald.

Belangrijk onderdeel van de boodschap is: iedereen heeft zijn eigen favoriete tool of applicatie. Blijf dat vooral gebruiken! In een workspace komt het allemaal bij elkaar en wordt het door Watson geanalyseerd en beter behapbaar gemaakt.

gelukkig, chatbots nemen je werk over

blogpost

gelukkig, chatbots nemen je werk over

Mogelijk dat je de bovenstaande titel als confronterend ervaart, maar dat is zeker niet de bedoeling. Bij chatbots denken veel mensen in eerste instantie aan ervaringen die zij hebben met customer care afdelingen. “Stel hier uw vraag” of “Hallo, kan

lees verder
zien is geloven

blogpost

zien is geloven

visuele dataverwerking met Watson Visual Recognition Betekenis geven aan hetgeen we zien leren we als mens van jongs af aan. We verwerken ongekend veel visuele informatie op basis van ervaring en kennis over onze wereld. Ook in het bedrijfsleven is

lees verder
feedback