IBM en Cisco werken samen voor complete collaboration oplossing

Cisco en IBM hebben hun krachten gebundeld en het resultaat is een zeer complete oplossing om plaats-onafhankelijk samen te werken. Cisco is met Cisco Spark marktleider in webconferencing en Unified Communications en een mooie toevoeging op IBM Connections Cloud. Samen willen ze organisaties helpen productiever en efficiënter te zijn om zo sneller te kunnen inspelen op vragen vanuit de snel veranderende markt.

Cisco Spark

Voor bestaande en toekomstige van IBM Connections Cloud gebruikers betekent dit dat zij hun social intranet kunnen verrijken met de communicatieoplossingen van Cisco Spark. Cisco Spark maakt het mogelijk om in een virtuele samenwerkingsomgeving met genodigden en collega’s te chatten, video(bellen) en bestanden te bewerken en te delen. 

Dankzij de Spark app is het mogelijk om realtime te schakelen tussen een mobiel devices, desktop en vergaderruimte. Waarmee plaats- onafhankelijk werken vanzelfsprekend wordt. Om Cisco Spark te gebruiken als complete vergaderruimte heeft Cisco het Spark Board ontwikkeld. Het Spark Board is een compleet en multifunctioneel video conferentiescherm. Het Spark Board fungeert naast een conferentiescherm ook als projector, telefoon en whiteboard. Het Spark Board wordt standaard geleverd met 4K kwaliteit en is 55-inch groot. Later dit jaar komt er een 70-inch van het Spark Board beschikbaar.

IBM Connections Meetings vs. Cisco Spark

Hoewel IBM Connections Meetings en IBM SameTime in veel gevallen volstaan op het gebied van audio en video, biedt Cisco Spark uitkomst voor de meer veeleisende gebruikers. De beeld- en geluidskwaliteit zijn scherper en hoger. Bovendien kun je realtime schakelen tussen mobiel en desktop tijdens een vergadering, wat heel handig is voor de drukke en mobiele kenniswerker.

Cisco Spark heeft ook een Event Center en scheduled meeting functionaliteit. Op korte termijn zal het ook mogelijk zijn om Cisco PSTN oplossing te integreren in Cisco Spark. Het is al wel mogelijk om Cisco Spark als softphone te gebruiken om in HD kwaliteit te (video)bellen.

Conclusie is dat Cisco Spark een verrijking is voor IBM Connections gebruikers. De toekomstbestendigheid van Cisco in combinatie met de uitgebreide vergaderfunctionaliteit zal voor veel gebruikers de investering rechtvaardigen. Daarbij is de vraag in hoeverre IBM haar audio- en video oplossingen gaat door ontwikkelen nu er een partnership is met Cisco.

integratie IBM & Cisco

Samenwerkingsoplossingen van IBM en Cisco omvatten integraties tussen:

IBM Verse email en kalender + Cisco Spark.

  • Creëer en neem deel aan een Spark Space en vergadering vanuit IBM Verse met de gewenste perso(o)n(en) door gebruik te maken van de Business Card of plan een web meeting vanuit de kalender.
  • Start Cisco Spark op vanuit IBM Verse.
  • Stel Cisco Spark in als standaard chat- video en vergader functionaliteit binnen Verse.

IBM Connections + Cisco Spark

  • Creëer en neem deel aan een Spark Space en vergadering vanuit IBM Connections vanuit een Business Card vanuit een in- of extern perso(o)n(en).
  • Bestanden uit IBM Connections en Cisco Spark kunnen moeiteloos met elkaar gedeeld worden.
  • Start Cisco Spark op vanuit IBM Connections.
  • Stel Cisco Spark in als standaard chat- video en vergader functionaliteit binnen Verse.

Naast uniform support vanuit IBM voorziet deze integratie in single sign-on waardoor geen extra inlog is vereist.

referenties

Meer weten over Cisco Spark in combinatie met IBM Connections, en hoe e-office je de kracht van Cisco kan laten ervaren? Neem snel contact met ons op.

Bel me terug

Sander van Loenen

accountmanager social business
feedback