IBM Connect 2016 – Connections files en Box

Connect 2016 is het jaarlijkse evenement van IBM in Orlando. Tijdens dit evenement wordt de roadmap van IBM software toegelicht en wat voor nieuwe features er allemaal aan komen.

ICT en snelle veranderingen gaan hand in hand. Toch gaan ict’ers niet zo makkelijk om met veranderingen. Op weg naar Orlando kwamen de discussies van het afgelopen jaar weer naar boven. Het Connect event is nu voor het eerst niet in de Disney conference zalen maar in het Hilton. Een topic voor discussie. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden. De naam Lotusphere is een aantal jaar geleden verdwenen. Ook de gele rugzak werd van het ene jaar op het andere jaar helemaal zwart en nu is deze helemaal verdwenen. Zelfs aan de snacks werd veel waarde gehecht, het ontbrekende van “Cookie” bij de laatste lunch bag was het noemen waard. En toch is de Connect reis een spannende, omdat we allemaal graag willen weten wat IBM dit jaar voor innovatieve software gaat brengen. Mijn voorspelling is dat Watson in Collaboratie software centraal gaat staan. Natuurlijk veel cloud en ik verwacht weer meer integratie mogelijkheden.

dag 1: Connections files en Box roadmap
Ik schuif aan bij een sessie van Ron Denham en Rene Schimmer. Ron zit in het Wereldwijde Swat Team en adviseert klanten op strategisch niveau. De integratie van IBM Connections en Box is een sterke positie. Box heeft 54.000 verschillende klanten in 72 landen en 53% van Fortune 500. In 2015 is IBM de samenwerking met Box aangegaan.

Bij Box gaat het om werk transformeren, sneller processen afhandelen. Box is secure en handelt digitale processen (zoals: customer support). De vormgeving van de Box applicatie is mooi vormgegeven. Het is een cloud only applicatie en is uitermate geschikt om samen te werken met externe gebruikers. Er is een integratie met IBM ECM, Bluemix (Watson analytics) en software. Deze integratie wordt in 2016 verder uitgebreid.

integratie
Box integreert in Connections Communities en Verse. Er is een widget voor Connections en Box, deze gaat er ook voor Connections Cloud komen. Integratie met Verse is voor maart 2016 gepland. Box biedt meer mogelijkheden dan OneDrive of dropbox, denk aan bijvoorbeeld het ondersteunen van business processen en api’s. En het heeft een developer platform, in Box kun je apps ontwikkelen. Box is onderdeel van het content platform, dit combineert met Connections (cloud).

De integratie van de Box oplossing met IBM producten:
– Verse
– webchat
– web meeting
– docs editing
– profiles en communities

Wanneer gebruik je Box of Connections:
– Connections gaat om (verbinden van) mensen | Box draait om content
– Connections onpremise en cloud | Box alleen cloud
– Connections files is geintegreerd in wiki’s, blogs activities etc en analytics | Box integreert met externe applicaties

mei 22

event

IBM User Group event Engage in Rotterdam

Engage is de Benelux-brede User Group van IBM Collaboration solutions en analytics. Op 22 en 23 mei organiseert Engage een groot event in Rotterdam en e-office is erbij! Tijdens het event heb je keuze uit verschillende sessie over onderwerpen als Business

lees verder
feedback