IBM Collaboration officieel verkocht aan HCL

Sinds december 2018 volgen we de ontwikkelingen op de voet. IBM heeft aangekondigd dat de Collaboration-services verkocht gaan worden aan HCL. Hoewel de overdracht in mei gepland was, heeft gisteren officieel de transactie plaatsgevonden. Vanaf deze week vallen Collaboration applicaties, waaronder IBM Notes, Domino en Connections, onder de portefeuille van HCL. HCL zal vanaf nu ook de support op de software voor haar rekening nemen.

e-office als eerste Nederlandse HCL-partner

HCL is een wereldspeler in de IT-dienstverlening die in Europa nog niet voor iedereen bij naam bekend is. Net als e-office wordt HCL al jaren gedreven door hun missie om andere bedrijven te ondersteunen bij de digitale ontwikkelingen. Door de jaren heen hebben ze een indrukwekkend portfolio opgebouwd van digitale producten en oplossingen. Denk hierbij aan samenwerkingsapplicaties, infrastructuur, engineering en consultancy. Maar voor IBM is HCL geen vreemde: HCL is al jaren op de achtergrond werkzaam als developing partner.

e-office is al jaren Gold IBM Business partner en de eerste Lotus Partner van de Benelux. Wij zijn dan ook trots om te kunnen melden dat we de eerste officiële HCL partner in Nederland zijn voor dit gedeelte van het portfolio.

Ondertussen hebben we al goede contacten binnen HCL. Sinds de eerste aankondigingen van de overname heeft HCL zich bewezen als een goed bereikbare leverancier die actief luistert naar ons als partner. In het verloop van dit traject zullen wij op onze beurt onze klanten zo goed mogelijk op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Wij hebben dan ook veel vertrouwen in de toekomstige samenwerking.

Onze HCL Master Remco Angioni zal tevens in juli opnieuw afreizen naar het hoofdkantoor van HCL in Boston om bijgepraat te worden over de nieuwste ontwikkeling.

wat betekent dit voor jou als (toekomstige) HCL klant?

De functionaliteit van de applicaties blijft voorlopig hetzelfde. In de komende maanden zal HCL werken aan updates op het gebied van Connections 7 en Domino V10 & 11 én zijn we op dit moment al aan het meedenken over versie 12. Afgelopen vrijdag 28 juni vond de eerste Round Table plaats bij e-office over dit topic (Domino & Connections Beyond). Hier hebben we onze eigen partners en klanten op de hoogte gebracht van het laatste nieuws in dit traject.

Heb je vragen over transitie van IBM naar HCL of ben je nieuwsgierig naar het vervolg? Zet dan vast vrijdag 4 oktober in je agenda. Op die datum organiseren wij de volgende Round Table, waar wij de laatste ontwikkelingen delen. Dit is de volgende in onze 3-maandelijkse serie op dit gebied. Net als bij de vorige sessie luisteren we ook naar jouw vragen als klant/partner. Via onze directe contacten met HCL kunnen wij jouw vraag doorsturen. Schrijf je in via de blogpagina.

feedback