hosting op hoog niveau

Internationale bedrijven met veel locaties wereldwijd, bieden hun personeel vaak goede medische faciliteiten. Zo ook onze klant, een Nederlandse international. Voor het welzijn van hun personeel is op elke locatie een medisch hospitaal beschikbaar voor eerste hulp en inentingen. Om dit te kunnen doen houdt dit bedrijf een medisch dossier bij van hun medewerkers. Privacy en beveiliging zijn bij zo’n applicatie natuurlijk essentieel. Omdat de klant zich liever op zijn corebusiness wil focussen, kregen wij de vraag om een oplossing te bedenken die betrouwbaar en veilig is en niet meer onderdeel van de eigen infrastructuur.

certificering

Wij bieden naast helpdesk en beheer ook hosting aan. We hebben voor onze opdrachtgever de medische applicatie gemigreerd naar de eigen hostingomgeving. Mede door de Wet Meldplicht Datalekken zijn de eisen de laatste jaren nog verder opgeschroefd. e-office werkt voor hosting samen met Dutch Cloud, een gecertificeerde en betrouwbare speler in de markt. ISO27001:2013 en NEN7510 zijn namelijk wel nodig om zo’n medische applicatie te mogen hosten.

veilige ontsluiting

Vervolgens moet ook de toegang tot de applicatie op een betrouwbare en veilige manier geregeld worden. Hiervoor hebben we gekozen voor een Citrix oplossing zodat de gehoste omgeving direct ontsloten wordt op het netwerk van de klant. Zo zijn de medische gegevens alleen beschikbaar via dit netwerk en niet via het internet. Inmiddels zijn bijna alle locaties wereldwijd aangesloten voor meer dan 70.000 medewerkers.

volledig ontzorgen

Om de klant helemaal te kunnen ontzorgen hebben we ook de licenties voor de applicatie en de infrastructuur overgenomen en we de volledige SaaS oplossing kunnen aanbieden. Hierdoor zijn de kosten per medewerker en per locatie helder en transparant.

Voor meer informatie over onze hosting faciliteiten, maar ook voor de overige serviceactiviteiten, kun je contact opnemen met Roelf Slump of laat hieronder je gegevens achter.

feedback