hoe maak je van zoeken in SharePoint een feestje: podcast #18

In deze podcast staat een belangrijke functie van SharePoint centraal, namelijk de zoekfunctie waarmee je (gedeelde) bestanden weer terugvindt. Uit ervaring blijkt dat bestanden en documenten vaak niet van de juiste tags worden voorzien, waardoor terugvinden lastig is. Of mensen zoeken op termen die niet in het document voorkomen, wat ook geen zoekresultaten oplevert. Met CEO Roland Hameeteman als gast bespreken onze experts Bas Krikke, Frank van Attekum en Michel Jonker de technische toepassingen en vooruitzichten waarmee zoeken in SharePoint weer een feest wordt. Er wordt besproken wat we van Google als zoekmachine kunnen leren en toepassen in SharePoint, waarom we nou toch zo gewend zijn om alles in mapjes op te slaan en welk verschil het maakt om je vragen, ook aan een computer, zo menselijk mogelijk te stellen.

geektips van deze podcast:

Ontdek de tagbutler van e-office! Dankzij deze AI-toepassing worden al je bestanden op de samenwerkingsomgevingen automatisch van de juiste tags voorzien.

Als aanvulling op de podcast raden we je aan om de uitzending van ‘bij Frank op de bank ‘ te kijken. In deze uitzending spreek Frank verder over Dynamics 365 for Talent.

Omdat de vakantie al weer in de buurt komt, raadt Bas het boek ‘What if?’ aan van Randall Munroe. Dit boekt biedt wetenschappelijke antwoorden op bizarre, hypothetische vragen. Ideaal voor in de koffer!

Luister hieronder de hele uitzending. De hele serie vind je op de website of op YouTube. Je kunt je abonneren via iTunes.

AskApp: de optimale inzet van brains

Klantverhaal

AskApp: de optimale inzet van brains

Natuurlijk weet je precies welke kennis en expertise jouw collega’s hebben, waar ze goed in zijn en wat er in hun hoofd omgaat. Hierdoor ontwikkelt jullie organisatie zich razendsnel; als er een goed idee is en je hiervoor aanvullende hulp

lees verder
OOZ: digitale werkplek voor 41 scholen

Klantverhaal

OOZ: digitale werkplek voor 41 scholen

Met 41 scholen, meer dan 1400 medewerkers en ruim 11.000 leerlingen is OOZ (Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio) een grote netwerkorganisatie in de regio Zwolle. Om onderlinge kennisdelingen en samenwerking te vergemakkelijken is een portaal ingericht op basis van

lees verder
feedback