Haal blijvend business uit SharePoint

In ons dagelijks werk zien we veel SharePoint-platformen en oplossingen bij andere organisaties. Wij helpen onze klanten om het platform zoveel mogelijk toegevoegde waarde (binnen zowel mens, organisatie als techniek) te laten leveren aan de business. Want daar gaat het uiteindelijk om.

Wat ons opvalt is dat veel organisaties SharePoint als een technische platform beschouwen en geen ‘Governance’ voor SharePoint hebben ingericht. Terwijl daar veel winst voor de organisatie mee te halen valt!

Allereerst een korte uitleg over wat SharePoint Governance nou echt is:

“SharePoint Governance is de verzameling van richtlijnen, rollen, verantwoordelijkheden en processen die sturing geven, richting geven en controleren hoe de business en IT samenwerken om de business doelstellingen te realiseren met SharePoint als bedrijfskritisch platform. “

Alleen hieruit kun je al begrijpen dat SharePoint Governance erg belangrijk is om de beoogde business doelstellingen te bereiken, zowel nu als in de toekomst!

Dat klinkt misschien simpel maar hoe doe je dat nu, het inrichten van SharePoint Governance? Omdat we die vraag van veel kanten krijgen, hebben we onze ervaring met dit onderwerp opgeschreven in een whitepaper. Hopelijk biedt dit de nodige handvatten om aan de slag te gaan.  Ook bieden we je de mogelijkheid om gratis een online maturityscan uit te voeren op het gebied van SharePoint Governance.

Heb je vragen of wil je hulp bij het inrichten van SharePoint Governance? Laat dan je gegevens hieronder achter.

bij Frank op de Bank #2

blogpost

bij Frank op de Bank #2

Deze week schoof Bastiaan Boerkamp van e-office aan bij Frank op de Bank! Bastiaan is business consultant en onder andere gespecialiseerd in secure productivity. En dat is ook het onderwerp van deze tweede aflevering van Frank op de Bank!

lees verder
feedback