Graph, innovatie in het oerwoud, ghosts en de mens: podcast #13

In deze 13de podcast bespreekt de vaste bezetting van Bas Krikke, Bastiaan Boerkamp en Michel Jonker weer de stand van de wereld van e-office en work21 onder leiding van Frank van Attekum. Onder de vlag van Working Out Loud worden vragen en onderwerpen gedeeld die we op de grens van mens, organisatie en technologie tegenkomen.

Michel Jonker legt in deze aflevering de wiskundige ‘Graph Theory’ op begrijpelijke wijze uit en de verschillen tussen een ‘graph’ en een relationele database. Bastiaan leest 180 wetenschappelijke artikelen over digitale transformatie voor zijn promotie-onderzoek en verbaast zich over de afwezigheid van de menselijke factor. Bas begrijpt dat dan wel weer vanuit de ‘red monkey-theory’. Bas maakt zich vervolgens druk over Powerapps en Flow in Office 365, want daarmee kun je jezelf als ‘augmented professional’ goed organiseren, maar hoe verhoudt zich dat tot enterprise systemen en kennis delen? Kortom: het was weer een geanimeerd gesprek!  Luister snel:

en abonneer je hier:

 

 

 

 

de donkere kant van dark data

blogpost

de donkere kant van dark data

Recent vroeg ik mij af of ‘jij jouw dark data al hebt gevonden’. De afgelopen weken ben ik hierop diverse keren aangesproken. Want wat bedoel ik dan precies met dark data en wat is onze visie op hoe je deze

lees verder
veilig digitaal werken: een IT-feestje?

blogpost

veilig digitaal werken: een IT-feestje?

Waarom lijkt het toch dat veilig digitaal werken binnen organisaties nog altijd een onderwerp is dat alleen bij de IT-organisatie op de agenda staat. Afdelingen zoals HR en Communicatie lijken nauwelijks betrokken of geïnteresseerd, terwijl juist het bundelen van de

lees verder
bij Frank op de Bank #2

blogpost

bij Frank op de Bank #2

Deze week schoof Bastiaan Boerkamp van e-office aan bij Frank op de Bank! Bastiaan is business consultant en onder andere gespecialiseerd in secure productivity. En dat is ook het onderwerp van deze tweede aflevering van Frank op de Bank!

lees verder
feedback