Enza Zaden: CSI voor groenten met (een beetje) hulp van AskApp

Achter de dijk van Enkhuizen ligt het hoofdkantoor van Enza Zaden. Onafhankelijk familiebedrijf en multinational, al prefereren ze zelf de term ‘multilocal’. Enza Zaden ontwikkelt nieuwe groenterassen die over de hele wereld geteeld, verkocht en gegeten worden. Het bedrijf behoort tot de tien grootste groenteveredelingsbedrijven ter wereld, heeft vestigingen in 45 landen en ruim 1800 medewerkers in dienst.

De helft van die medewerkers is bezig met R&D: alles draait in groenteveredeling om innovatie. Natalie Huijsman is als Coordinator Communications vaak de liaison tussen IT en business. Ze vertelt: “We organiseren jaarlijks een interne Innovation Award om slimme ideeën op te halen uit de organisatie. Het winnende idee krijgt budget voor realisatie. In 2016 won een idee van een Spaanse collega. Hij bedacht dat het verbeteren van onderlinge uitwisseling van kennis tussen zijn 700 R&D-collega’s wereldwijd veel kon opleveren. Zou daar niet een handige app voor te bedenken zijn??”

Innovation award

Zijn idee won en de afdeling IT ging op zoek naar een bestaande oplossing. Op die shortlist belandde de AskApp van e-office en de applicatie kwam na een RFI traject uit de bus als beste kandidaat. “AskApp is eerst een paar maanden uitgeprobeerd door 30 test-gebruikers en vervolgens hebben we opgeschaald naar alle 700 R&D mensen. Samen met e-office hebben we een communicatieplan opgezet rond “nEZus’, zoals de AskApp bij ons heet”.  Het communicatieplan voorzag bijvoorbeeld in een introductiefase, een organisatiebrede lancering, het aantrekken van keyusers, het maken van rapportages en het blijven aanjagen van het gebruik. “Het gebruik van de applicatie spreekt erg voor zich, maar je moet blijven communiceren over het waarom. Daarom hebben we ook een animatie laten maken door e-office.”

vragen stellen via nEZus

De applicatie is een succes. Er worden vrijwel dagelijks 1 á 2 vragen gesteld, die ook nog eens allemaal één of meerdere antwoorden krijgen. In de competitieve wereld van de groenteveredeling wordt de R&D van Enza Zaden zeer goed beschermd en zijn de eisen aan IT-applicaties hoog. “Daarom gebruiken we nEZus alleen om contact te leggen en wordt er geen inhoudelijke discussie gevoerd binnen de applicatie. En dat is ook de reden dat ik geen voorbeelden kan geven van vragen: zelfs ik mag er niet bij. Maar je kunt je voorstellen dat de onderlinge uitwisseling heel interessant is. Als je altijd met tomaten bezig bent, weet je niet zoveel van komkommer of uien, maar je kunt best tegen dezelfde kwesties aanlopen. Bovendien hebben we natuurlijk de geografische spreiding die we met nEZus mooi kunnen overbruggen.”

snelle groei

De productie van de zaden vindt plaats over de hele wereld, maar voordat de zaden worden geleverd aan klanten komt alles naar Enkhuizen voor schonen, kwaliteitscontrole en inpakken. “We groeien hard. Voor komend jaar hebben we 300 vacatures waarvan twee derde in het buitenland. We zouden graag zien dat er meer mensen plantbiologie gaan studeren! Maar gelukkig: DNA is DNA dus we hebben ook veel mensen die uit andere, verwante, disciplines komen. We noemen ons werk dan ook weleens CSI voor groenten. Door de snelle groei zijn we heel kritisch in welke IT-applicaties we investeren. Gelukkig heeft nEZus zijn nut inmiddels ruimschoots bewezen. nEZus zal dit jaar in de hele organisatie worden geïmplementeerd.  Door de groei is de kennisuitwisseling immers steeds belangrijker.”

AskApp: kennis halen uit de hoofden van collega’s

AskApp is een laagdrempelige applicatie die niet-vastgelegde kennis en expertise toegankelijker maakt. Veel slimme applicaties zoeken in de vastgelegde data (gestructureerd en ongestructureerd) van een organisaties. Maar zoeken in de hoofden van je collega’s? Dat is een stuk lastiger! Via AskApp stel je wie-vragen; vervolgens gaat de applicatie op zoek naar antwoorden bij collega’s. Bijvoorbeeld: Wie heeft ervaring met Office 365? Wie heeft contact met bedrijf Z? Wie spreekt goed Portugees? De applicatie zet de vraag breed uit, naar collega’s in de gehele organisatie. Geef je antwoord, dan krijgt jouw expertiseprofiel op SharePoint automatisch een aanvulling. Zo brengt AskApp in kaart wie welke kennis heeft binnen de organisatie. Op deze manier ontstaan gedetailleerde expertiseprofielen en komen vragen steeds gerichter bij collega’s terecht. Zo bouwt de app een waardevolle kennisdatabase op van kennis die vooral in de hoofden van collega’s zit. Daardoor is het gebruik van AskApp voor diverse klanten een mooie tussenstap naar het succesvol toepassen van Artificial Intelligence en Machine Learning.

Speciaal voor scholen: Microsoft Skype-a-Thon 2018!

blogpost

Speciaal voor scholen: Microsoft Skype-a-Thon 2018!

Microsoft organiseert in november een bijzonder event: de jaarlijkse Skype-a-Thon! Door middel van “Skype in de klas” worden scholen twee dagen lang met gast-experts van over de hele wereld verbonden. Het doel is om leerlingen kennis te laten maken met

lees verder
AskApp: de optimale inzet van brains

Klantverhaal

AskApp: de optimale inzet van brains

Natuurlijk weet je precies welke kennis en expertise jouw collega’s hebben, waar ze goed in zijn en wat er in hun hoofd omgaat. Hierdoor ontwikkelt jullie organisatie zich razendsnel; als er een goed idee is en je hiervoor aanvullende hulp

lees verder
OOZ: digitale werkplek voor 41 scholen

Klantverhaal

OOZ: digitale werkplek voor 41 scholen

Met 41 scholen, meer dan 1400 medewerkers en ruim 11.000 leerlingen is OOZ (Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio) een grote netwerkorganisatie in de regio Zwolle. Om onderlinge kennisdelingen en samenwerking te vergemakkelijken is een portaal ingericht op basis van

lees verder
chatbot, hype of hulp?

blogpost

chatbot, hype of hulp?

Toen eind vorig jaar de ideeën voor een vernieuwde website concreet werden, kwam ook het plan om te gaan experimenteren met een chatbot. Tot 5 jaar terug hadden we livechat op onze website, maar zoals wel vaker waren we daarmee

lees verder
feedback