Enterprise Mobility: met deze 10 VIP’s op de gastenlijst is CYOD een feest voor iedereen

Vandaag de dag zijn steeds meer organisaties het mobility beleid aan het verruimen. Ze spelen in op de wensen van medewerkers en kiezen voor een Bring of Choose Your Own Device concept. Maar hoe kan dit concept succesvol geïmplementeerd worden in de organisatie? Zoek de balans tussen keuzevrijheid voor medewerkers en een werkbare aanpak voor de ICT.

Dit is natuurlijk een feestje voor de medewerkers, maar vergeet niet om de belangrijkste gasten uit te nodigen. Denk hierbij aan: beveiliging, servicelevels en heldere communicatie.
Wat zijn de ingrediënten van een mobility feestje? Als eerste is het belangrijk om te kiezen voor de juiste vorm. Bijvoorbeeld:

  • Bring Your Own Device (BYOD)
  • Choose Your Own Device (CYOD)
  • Company Owned Personally Enabled (COPE)

Dit whitepaper geeft alle ingrediënten voor een spetterend Choose Your Own Device feestje voor de gehele organisatie (business, IT en medewerkers)
Welke 10 VIPs nodig je uit voor je Choose Your Own Device feestje?

management
Een heldere visie op Enterprise Mobility vanuit het management is erg belangrijk. Het is niet de bedoeling dat het management zonder enige reden smartphones uitdeelt. Maak duidelijk dat mobility onderdeel uitmaakt van de bedrijfsstrategie en de noodzaak dat medewerkers gebruik maken van zakelijke content op hun smartphone.

Human Resources
Bij een Choose Your Own Device project kunnen medewerkers vaak een standaardtoestel kiezen of, tegen bijbetaling een duurder toestel aanschaffen. Hier zitten dan een aantal (financiële) voorwaarden aan vast. Zorg dat de financiële gevolgen op korte- en langere termijn inzichtelijk zijn voor de medewerkers.

juridische zaken
Juridische zaken moeten HR ondersteunen bij het vaststellen van de rechten en plichten, aansprakelijkheid bij schade, verlies of diefstal. Daarnaast moeten zijn duidelijk maken hoe het met de privacy van de gebruiker is gesteld.
Benieuwd naar de 7 andere VIPs? Kom meer te weten over de betrokkenheid van: financiën, communicatie, beveiliging, support, de feestcommissie, catering, stille kracht en natuurlijk niet te vergeten de gasten (medewerkers). Download dit uitgebreide whitepaper en implementeer met succes Choose Your Own Device binnen je organisatie.

TalkTeam – meeting app for IBM Connections

blogpost

TalkTeam – meeting app for IBM Connections

Meetings are a waste of time? Losing overview of all submitted documents? Not clear which agreements have been made after the meeting? Meetings will be better, smarter and easier using TalkTeam. An app which uses the power of IBM Connections.

lees verder
publish an IBM Bluemix Liberty App

blogpost

publish an IBM Bluemix Liberty App

There is a lot of documentation and code sample online that helps us create applications in IBM Bluemix. Once the development is done, there are some steps that need to be taken before you can go to "production". I had more difficulties

lees verder
Bluemix: applicaties maken voor dummies

blogpost

Bluemix: applicaties maken voor dummies

Nog niet zo lang geleden heb ik op de website het profiel van collega René Paul aangepast met de toevoeging #Bluemix. Voelde toch beetje raar, je voorziet je collega van een tag terwijl je niet eens weet wat het is.

lees verder
feedback