en toen was er…. Watson!

IBM Watson is een cognitief platform (in de cloud) waarmee we een nieuw tijdperk ingaan. Het is een technologie of een supercomputer die de mogelijkheid biedt om:

  • interactie aan te gaan op basis van natuurlijke taal
  • extreem snel grote hoeveelheden van ongestructureerde data te verwerken
  • van de interactie en data te leren (zelflerend vermogen)

Watson is veelomvattend en biedt enorm veel kansen en mogelijkheden. Watson heeft het vermogen om verbanden te leggen in een oerwoud aan data, de data te begrijpen en daarmee specialisten op eenvoudige wijze inzicht te geven in informatie. Terwijl Watson dit doet, vergroot het zijn eigen kennis waardoor zijn advies steeds beter wordt.

De supercomputer is vernoemd naar Thomas J. Watson die in 1911 IBM oprichtte. Met Watson laat IBM duidelijk zien nog steeds een innovatieve organisatie te zijn. Maar wat kunnen wij in het dagelijks leven met Watson? Aan de hand van een aantal voorbeelden proberen we een goed beeld te schetsen (zonder al te technisch te worden).

Wat is het niet?

Het is geen zoekmachine zoals Google. Zoekmachines struinen het internet af op basis van een of meerdere zoekwoorden. Zodra je een zoekopdracht intypt wordt er een script afgedraaid waarmee de tool op zoek gaat naar trefwoorden in bijvoorbeeld de titel van een artikel. Dit geeft je soms het gewenste antwoord en soms ook niet. Ook Siri en Cortana werken anders. Siri is gericht op het vinden van antwoorden op concrete gebruikersvragen. Als je vraagt: Siri, wat voor weer wordt het vandaag?, zoekt Siri naar een app en toont het weer. Als de vraag te ingewikkeld wordt en de persoonlijke assistent geen keywords kan vinden, gaat Siri naar een zoekmachine.

Wat is het wel?

Watson begrijpt ongestructureerde data, en dat is zo’n 80% van de data die geproduceerd wordt. Denk aan artikelen, literatuur, onderzoeksrapporten, blogs, tweets, Instagram, Pinterest enz. enz. Watson heeft het vermogen om verbanden te leggen zoals wij mensen die ook zouden kunnen. Watson kijkt niet alleen naar bepaalde keywords (als een zoekmachine) maar kan ook verbanden leggen en een tekst interpreteren om een correct antwoord te geven.

Binnen een organisatie kun je vragen stellen, waarbij Watson alle beschikbare data in combinatie met de vraag van een bepaalde persoon kan interpreteren en een accuraat antwoord geven. Dit kan een organisatie veel tijdswinst opleveren en betere beslissingen. Het vergaren van de informatie wordt immers razendsnel door een ‘computer’ gedaan en niet meer door mensen. Watson geeft je de informatie waarop je de juiste beslissing kunt nemen, niets wordt over het hoofd gezien.

Door het zelflerend karakter wordt Watson steeds ‘slimmer’ in de tijd. Net als wij mensen die met de tijd ouder en wijzer worden, toch?

Een paar voorbeelden

  • In Jeopardy, de Amerikaanse spelshow waar kandidaten een antwoord krijgen en zelf de juiste vraag erbij moeten bedenken, nam Watson het op tegen twee kampioenen…. en won!
  • CogniToys heeft een kleine Dino op de markt gebracht waarmee kinderen op spelende wijs kunnen leren. Zo kun je de ontwikkeling van een kind en de leercapaciteit nog beter op elkaar afstemmen. En nee…opvoeden doet de Dino niet, dat is nog steeds je eigen verantwoordelijkheid als ouder.
  • Watson is inmiddels volop ontdekt door de gezondheidszorg en helpt oncologen als adviseur en sparringpartner

 

e-office en Watson

e-office helpt organisaties de intelligentie van Watson toe te passen. Voorspelbaarheid (predictive analysis) is de sleutel geworden. We ontdekken de waarde van verborgen informatie. Of voegen externe factoren toe om eigen data te verrijken. Zo kun je bijvoorbeeld toetsen of weersomstandigheden invloed hebben of hoe je het gedrag van medewerkers kunt doorgronden. Toepassen kan op nagenoeg alle businessonderdelen zoals, finance, operations/klantenservice, sales & marketing, HR, IT, logistiek en research. We zetten graag een demo op, dus bel met Arti Nokhai als je belangstelling hebt.

mei 22

event

IBM User Group event Engage in Rotterdam

Engage is de Benelux-brede User Group van IBM Collaboration solutions en analytics. Op 22 en 23 mei organiseert Engage een groot event in Rotterdam en e-office is erbij! Tijdens het event heb je keuze uit verschillende sessie over onderwerpen als Business

lees verder
gelukkig, chatbots nemen je werk over

blogpost

gelukkig, chatbots nemen je werk over

Mogelijk dat je de bovenstaande titel als confronterend ervaart, maar dat is zeker niet de bedoeling. Bij chatbots denken veel mensen in eerste instantie aan ervaringen die zij hebben met customer care afdelingen. “Stel hier uw vraag” of “Hallo, kan

lees verder
feedback