een auto met een schoon gevoel

De afgelopen weken heb ik 2000 kilometer gereden in een volledig elektrische BMWi3. Mijn conclusie? Ik ga haar missen!

Het interieur van de BMWi3 maakt je blij. Het is fris, ruim, mooie beeldschermen, modern, goede stoelen, mooie materialen. Hoewel de zwarte vezelplaat niet door iedereen wordt gewaardeerd. Wanneer je voor het eerst in deze wagen wegrijdt dan heb je het gevoel alsof je van een heuvel afrolt. Geen geluid, soepel, spannend. De i3 weegt ongeveer 1350 kilo maar stuurt heel prettig. De grootste verrassing is de acceleratie, niemand verwacht dat er zoveel power in deze auto zit. Werkelijk een heerlijk gevoel, en alleen maar met het geluid van rollende banden en in de verte het geluid van een elektromotor.

gas/rempedaal
Waar ik aan moest wennen is dat je eigenlijk nooit meer hoeft te remmen. Wanneer je een beetje handig anticipeert, kan je alles regelen via je gas/rempedaal. Door ‘gas’ terug te nemen remt de auto en vangt de remenergie weer op in de batterijen, werkt fantastisch. Op je BMW i3-app kan je achteraf alle statistieken over al je ritten zien. Uiteraard geeft de app ook direct toegang tot de i3 om je deuren te sluiten, lichtsignalen of toetersignalen te geven, voor te verwarmen en nog veel meer. De app ziet er ook mooi uit trouwens.

remlichten?
Aandachtspuntjes bij het rijden met de i3 zijn er eigenlijk niet veel. Deze vielen mij op: In files op de snelweg kan je tot 40 km/h je voorganger automatisch volgen, waarbij ook automatisch wordt meegestuurd door het systeem. Wel handje op het stuur houden!! Aandachtpuntje hierbij is dat wanneer je gebruik maakt van deze optie en het systeem bedenkt dat de cruise control om wat voor reden dan ook uitvalt het gas ook direct wordt losgelaten. Op zich niet erg, maar gas loslaten in de i3 staat gelijk aan behoorlijk afremmen. En daar schrik je de eerste keer wel even van. Ik vraag me trouwens wel af of bij afremmen op het gas de remlichten ook automatisch aan gaan?

Het onderstel en de smalle wieltjes hebben wel beetje moeite met bochten op een kasseienweg, maar dat was uiteraard te verwachten omdat je met lage-weerstand wieltjes automatisch weinig grip hebt op kasseien.

standaardiseren
Er is toch nog wel een ervaring die ik graag met jullie wil delen die eigenlijk niet zou mogen gebeuren: het snelladen. Bij de bestelling van de auto heb ik een vinkje gezet bij de accessoire snelladen. Een apart stopcontact om je auto in 20 minuten tot 70 a 80% op te laden. Leek me wel handig! Wat blijkt nu, er zijn een aantal snellaadstations in Nederland, so far so good. Maar er bestaan blijkbaar 2 verschillende standaarden!! Dus het snellaadstation waar ik had afgemeerd paste gewoon niet! Dat geloof je toch niet? Gelukkig had ik nog genoeg power aan boord om op kantoor te komen.

batterij
Na bijna 2000 kilometer elektrisch rijden kan ik tot de conclusie komen dat ik zeker elektrisch ga rijden. Niet met deze BMW i3, want die wordt overgenomen door een van onze medewerkers. Maar ik ga wel 100% elektrisch rijden. Het voelt schoon, snel, vernieuwend. Elektrisch rijden in de stad is voor iedereen een feest, wel even oppassen voor fietsers en wandelaars omdat ze je niet horen.

Mijn volgende auto wordt in ieder geval een ‘batterij’. #KANNIETWACHTEN

de magie van de cloud

blogpost

de magie van de cloud

Herinner je nog momenten toen je als kind luisterde naar verhalen over tovenaars en magie? Herinner je ook nog het gevoel dat je hierbij had? Meestal zal dit "verwondering", soms "vrees" maar zelden "onverschilligheid" geweest zijn. Welke emoties komen er

lees verder
ik kies voor IBM!

blogpost

ik kies voor IBM!

Met bijna 20 jaar IBM ervaring op mijn curriculum vitae werd het weleens tijd dat ik uitleg waarom ik iedere keer weer kies voor IBM. En waarom ik IBM trouw blijf. IBM Global is zeer innovatief in zijn doen en

lees verder
feedback