drie voorspellingen voor Office 365 in 2017

Het is weer eind december; tijd om terug te kijken naar het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het aankomende jaar.

Inmiddels zijn we gewend aan de snelle veranderingen in Office 365, het ging in 2016 in een razend tempo. We werden verwelkomd tot de Future of SharePoint met verbeteringen in SharePoint op gebied van veiligheid, mobiliteit en user experience. We zagen ook de introductie van Office 365 Groups, Planner, Flow en Teams.

Ik ging eens een kijkje nemen in de glazen bol van Office 365. Hierbij mijn drie voorspellingen voor Office 365 in 2017.

  1. meer inzicht in gebruik van Office 365 met analytics

    Binnen Office 365 zien we nu al vaker het gebruik van statistieken. Weergaven van documenten in de bibliotheek en het gebruik van Office 365 producten in het beheercentrum. Ik verwacht daar het komende jaar meer van terug te zien komen. Microsoft kan een enorme hoeveelheid data verzamelen vanuit Office 365 en kiest ervoor dit gepersonaliseerd te presenteren. Zodoende kun je zelf keuzes maken die jouw productiviteit bevorderen. Een goed voorbeeld is de aangekondigde feature MyAnalytics in Delve. Deze zal je inzicht geven in hoe je je tijd besteedt en met wie, en geeft suggesties om beter keuzes te maken in je tijdbesteding. Aangekondigd is dat deze data ook voor Office 365 Groups inzichtelijk wordt om de productiviteit van het team te verbeteren. Mijn verwachting is dat we dit soort analytische inzichten op meerdere plekken in Office 365 zullen zien, bijvoorbeeld ook in Teams. Analytics kan ons bijvoorbeeld advies geven om een uitnodiging te accepteren of niet, of plant zelf afspraken in met die andere collega waar je eens mee moet bijpraten, op het moment dat beide collega’s ruimte hebben in de agenda.

  2. verdere integratie van tools binnen én buiten Office 365, te zien in Teams

    We hebben in het afgelopen jaar al gezien hoe Office 365 de integratie van de afzonderlijke producten heeft verbeterd. Dit zien we bijvoorbeeld door de app launcher die overal binnen Office 365 beschikbaar is en de introductie van Groups. Mijn verwachting is dat dit alleen maar verder ontwikkeld zal worden in 2017. Een betere integratie van social (Yammer en Skype) in Office 365 Groups en Teams bijvoorbeeld. De huidige communicatie via e-mail in Groups of via chat in Teams kan plaatsvinden met Yammer. Verbeterde integratie kan ook betekenen dat meer connections toegevoegd kunnen worden in Teams, in de vorm van een tab. Nu zien we al meer opties om tabbladen toe te voegen in Teams, maar dit zou meer kunnen worden bijvoorbeeld Dynamics om uren te boeken of externe tools, zoals Salesforce. Zo biedt Office 365 de juiste tools om als team productiever en beter samen te werken.

  3. bots en artificial intelligence gaan een rol spelen in ons dagelijks werk

    Microsoft heeft ons eerder wat laten zien van Cortana en de Hololens. In 2017 zou dit wel eens een grotere rol gaan spelen in onze werkzaamheden in Office 365. Een chatbot die ons helpt een belangrijk proces te doorlopen bijvoorbeeld. De Hololens die een conference call via Skype efficiënter maakt omdat we elkaar kunnen zien zitten in dezelfde ruimte. Dat we vervolgens, met behulp van Translate, onze internationale collega’s live kunnen horen in onze eigen taal, ook al spreken we verschillende talen. Cortana, onze persoonlijke assistent, die ons op basis van geanalyseerde data helpt om de juiste keuzes te maken. Het zijn allemaal belangrijke trends in de wereld van technologie en ook Microsoft zal hierin niet achterblijven.

veel werk, maar geen mensen?

blogpost

veel werk, maar geen mensen?

Een gemiddelde HR-, IT- of serviceafdeling handelt dagelijks een grote hoeveelheid vragen af. De expertise van de medewerkers zit in het oplossen van uitdagende vragen, maar veel tijd wordt besteed aan standaard vragen. Een extra FTE erbij is niet altijd de

lees verder
bij Frank op de Bank: Dynamics 365 for Talent

blogpost

bij Frank op de Bank: Dynamics 365 for Talent

Afgelopen dinsdag 27 maart kreeg Frank een nieuwe gast in een wel heel nieuwe setting: Mark Nieuwenhuizen nam deel aan de eerste live-versie! In dit webinar hebben de heren gesproken over wat er te verwachten valt van het nieuwe HR-pakket

lees verder
feedback