disruptie vraagt om meer doen

4th revolutionIn het boek “The Fourth Industrial Revolution” van Klaus Schwab (voorzitter World Economic Forum) staan een aantal belangrijke vragen om rekening mee te houden: “When is disruption coming, what form will it take and how will it affect me and my organisation”. Wanneer je verder leest dat in de komende twee decennia bijna 50% van alle huidige banen in de US niet meer zullen bestaan, dan krab je je jezelf toch eens achter je oren. Blijkbaar staan we aan de vooravond van zeer grote veranderingen in ons leven, onze economie, onze samenleving, sociale en geo-politieke verhoudingen. Of we het nou leuk vinden of niet, ze komen er aan. Dus be prepared.

3 aanjagers

Er zijn drie grote aanjagers van deze veranderingen: Physical, Digital, Biological. Bij Physical moet je denken aan zelfrijdende auto’s, Robotica, 3D-printing en nieuwe materialen. Bij Digital gaat het voornamelijk over Internet of Things, Blockchain en Cognitive Computing. Biological gaat over ontwikkelingen op het gebied van Synthetic Biology, genetisch gemodificeerde planten en dieren, en Bioprinting. Op zichzelf zorgen deze drie Mega-ontwikkelingen al voor grote veranderingen in onze wereld, maar wanneer de drie worden gecombineerd ontstaan compleet nieuwe services, producten en uiteindelijk ook industrieën. En er zullen hierdoor ook hele industrieën overbodig worden. Blockchain zou bijvoorbeeld de wereld van notarissen, verzekeraars en banken wel eens volledig op zijn kop kunnen zetten. Blockchain kan namelijk de rol van ‘trusted party’ overnemen.

talentism

Was het voorheen belangrijk dat je ‘arbeid en kapitaal’ tot je beschikking had om een succesvolle business op te zetten, nu gaat het vooral om ‘talent en ideeën’. Het ontwikkelen van een nieuw product is niet meer zo kostbaar of arbeidsintensief als het was. Door de Digitale ontwikkelingen heeft (bijna) iedereen toegang tot oneindig veel rekenkracht, opslag en kennis tegen minimale kosten. Om die reden kunnen concurrenten nu uit onverwachte hoek komen (Afrika, Azië, andere industrie), wanneer ze maar een goed idee hebben, toegang tot internet en de markt. De komende tijd zal meer en meer gaan om het aantrekken van toptalent (Talentism) en bedenken van nieuwe producten en diensten.

technologie is neutraal

Wanneer je als organisatie of als mens de slag naar de nieuwe werkelijkheid niet wilt of kunt maken loop je de kans de boot te missen. De tijd dat je kunt zeggen dat je begrijpt hoe de wereld in elkaar zit is voorbij, niemand weet het meer. Sterker nog door de huidige ontwikkelingen kan de wereld  twee kanten op vallen. Of we maken er een ontzettende puinhoop van of we grijpen dit moment aan om de wereld aangenamer te maken voor iedereen. Schwab geeft ook aan dat het aan ons is wat we met deze ontwikkelen willen doen, wij zijn de enigen die kunnen zorgen dat de nieuwe ontwikkelingen goed of slecht worden toegepast. Technologie is neutraal, onze eigen toekomstbeelden over onze wereld zullen uiteindelijk vormgeven aan de toepassing van de nieuwe ontwikkelingen. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met genetisch gemodificeerde planten en dieren, een typisch ethisch vraagstuk.

collaboration

Het zal duidelijk zijn dat de komende decennia veel van organisaties en ons als mensen zal vragen. Het gaat om aanpassen, aanpassen, aanpassen. Oude aanpakken waarbij je alles tot op de laatste punt uitdenkt en uitwerkt is voorbij. Je zal samen met je klant naar oplossingen moeten zoeken (collaboration). Meer dan ooit gebruik maken van elkaars kennis en expertise, over je eigen grenzen kunnen denken en doen. Maar ook combinaties proberen te maken met andere disciplines of industrieën. Daar liggen de grootste kansen.atie, omdat daar mensen en dingen aan elkaar worden verbonden via data. Miljarden ‘dingen’ zullen in de komende jaren informatie verzamelen en ons uiteindelijk voorzien van suggesties of adviezen die relevant zijn wanneer we in de buurt van die apparaten zijn. Stoplichten en lantaarnpalen in Santander (Spanje) worden voorzien van allerlei soorten sensoren. Samen kunnen ze iets zeggen over verkeersbewegingen, luchtkwaliteit, aantal mensen in de buurt, gebruik infrastructuren, etc, en kunnen ze de bewoners van Santander adviseren wat wel of niet te doen. Mensen en dingen worden aan elkaar gekoppeld.

 

 

feedback