digitale lenigheid centraal in podcast Working Out Loud #21

In aflevering 21 van de podcast van e-office & work21 staat het begrip ‘digital dexterity’ centraal, oftwel: digitale lenigheid. Gartner hanteert als definitie: het vermogen en de wens om nieuwe technologie te gebruiken om beter de organisatiedoelen te behalen. Bas licht het onderwerp toe en benadrukt onder andere dat die lenigheid wel een doel moet hebben. Michel vraagt zich vervolgens af of AI dit niet gaat oplossen en dat systemen zich aan mensen gaan aanpassen in plaats van wat we nu doen: mensen aanpassen aan de systemen. Bastiaan trekt het onderwerp vervolgens breder van mens naar organisatie: hoe zorg je voor een lenige organisatie waar ruimte is voor innovatie. En dat gaat weer gepaard met een andere mooie term: ambidexterity.

Om een paar conclusie alvast te verklappen:

  • de wasstraat als cultuurverandering werkt helaas niet
  • haal dat ‘digitaal’ maar van de lenigheid af: flexibiliteit is gewoon een eis in deze tijd.
  • denk ook aan de toenemende levensverwachting (https://sloanreview.mit.edu/article/the-corporate-implications-of-longer-lives/)
  • een ‘fool with a tool is still a fool’:-)
  • in het kader van je vaardigheden en kennis bijschaven: kijk naar bijvoorbeeld lynda.com voor digitale yoga!

Working Out Loud

De podcast kent een vaste bezetting van Bas Krikke, Bastiaan Boerkamp en Michel Jonker met Frank van Attekum als presentator. In drie keer 10 minuten wordt de stand van de wereld van e-office en work21 besproken: vragen en onderwerpen die we op de grens van mens, organisatie en technologie tegenkomen.

Je kunt de podcast hieronder beluisteren. De hele serie vind je ook op YouTube en je kunt je abonneren via iTunes.

feedback