Delve: less is more

Als je het goed beschouwt is Google er mee begonnen: less is more. Laat precies dat zien waar de gebruiker op dat moment op de juiste plaats behoefte aan heeft. Google noemt het product Google Now. Aan de ene kant heel erg handig omdat je in een swipe de meest relevante informatie tot je beschikking hebt, aan de andere kant is het ook beangstigend.

Want hoe weten ze immers welke informatie jij nu op deze plaats nodig hebt. Precies, daar knelt het een beetje.
Nu is Google nog niet echt een grote speler in de Enterprise wereld en Google Now richt zich dan ook voornamelijk op de consument. Maar het principe van het selecteren van de juiste informatie voor de gebruiker is natuurlijk wel interessant, zeker ook voor grotere organisaties. Want als je als organisatie wilt overleven door je constant aan te passen aan veranderende omstandigheden dan heb je goed geïnformeerde medewerkers nodig die op basis van deze informatie zoveel mogelijk goede beslissingen nemen.

locatie en context
Hoe zorg je er nou voor dat medewerkers goed geïnformeerd zijn en daarnaast uiteraard ook toegang hebben tot alle expertise binnen de organisatie. Zowel Microsoft als IBM zetten hun eerste schreden op het pad om location en context based de gebruiker te voorzien van relevante informatie. Microsoft heeft onlangs haar nieuwe service Delve beschikbaar gesteld.
Delve is een soort zoekmachine die speciaal voor jou als gebruiker informatie selecteert uit diverse enterprise (Microsoft) bronnen. Het resultaat is dat je ongevraagd of gevraagd een soort magazine aangeboden krijgt met informatie over je klanten, discussies, bestanden, medewerkers, etc. Informatie die volgens Delve vandaag relevant voor jou is.

Delve
Delve kan dit natuurlijk alleen doen door goed te begrijpen wie je bent, wat je doet, wat je gaat doen, waar je bent, met wie je samenwerkt, wie je klanten zijn, hoe je agenda eruit ziet, etc. Je voelt het al, het zou zomaar kunnen dat we daarmee een privacy-issue gaan raken. Hoewel ik dat tegelijkertijd een non-issue vind. Wanneer je voor een organisatie werkt is alle informatie die je gebruikt of creëert beschikbaar voor de organisatie. Dat heeft wat mij betreft helemaal niets met privacy te maken. Ook je mailbox niet.

snel beschikken over relevantie informatie
Wanneer we slimme organisaties willen bouwen, of anders gezegd, een social enterprise of een connected company, dan gaat het over snel kunnen beslissen. Dan gaat het over minder regels en meer vertrouwen op het beoordelingsvermogen van je medewerkers. Medewerkers zullen in die situatie maximaal geïnformeerd moeten zijn met de meest relevante en actuele informatie. En die informatie moet overal vandaan kunnen komen. Ook uit je mailbox.

privacy in zakelijke context
Ik stel dan ook voor dat iedereen die werkt voor een organisatie een verklaring tekent dat alle informatie die door de medewerker vanuit een professioneel perspectief wordt gebruikt of gemaakt vrijelijk beschikbaar is voor de organisatie. Deze informatie is namelijk de basis voor diensten als DELVE. DELVE gebruikt steeds meer informatie om je beter te begrijpen en je te voorzien van precies die informatie die je nu nodig hebt om de juiste beslissing te nemen.
Of zoals Boston Consulting Group het zegt: het verschil tussen de winners en de losers is de manier waarop je als organisatie om kunt gaan met de toename van complexiteit. Minder regels, goed geïnformeerde medewerkers door onder andere diensten als DELVE, medewerkers met het juiste gedrag en meer goede beslissingen zijn de basis van het succes voor winnaars.

Zijn jullie een winnaar?

bij Frank op de Bank #2

blogpost

bij Frank op de Bank #2

Deze week schoof Bastiaan Boerkamp van e-office aan bij Frank op de Bank! Bastiaan is business consultant en onder andere gespecialiseerd in secure productivity. En dat is ook het onderwerp van deze tweede aflevering van Frank op de Bank!

lees verder
feedback