de dag van de community manager

Vandaag is de dag van de community manager (community manager appreciation day om precies te zijn). Ik moet zeggen dat ik er persoonlijk nog nooit van had gehoord, maar het is wel een mooie aanleiding om je gedachten over communities weer eens op te schudden.

wat is een community
Wat zijn communities eigenlijk en hoe voegen ze waarde toe aan je organisatie?  Een community binnen een organisatie is eigenlijk niets anders dan een groep mensen met een gezamenlijke interesse die ze verder willen ontwikkelen. Het is zeker niet projectgeorienteerd, maar het lijkt meer op een programma. Het doorontwikkelen van een idee, kennis, onderwerp.

Wat een community interessant maakt is dat het een organisatiestructuur is die dwars door de bestaande hiërarchie van een bedrijf kan lopen. Een community doorsnijdt daarmee de silo’s en kan zorgen voor een brugfunctie om complexe vraagstukken op te lossen waar de oplossingsonderdelen opgesloten liggen in diverse silo’s.

structure
Communities zijn een cruciaal onderdeel van een moderne organisatie. Een moderne organisatie kenmerkt zich door medewerkers en informatie die ‘verbonden’ is. Dwars door alle bestaande structuren en silo’s heen. In het onderzoek “The Digital WorkSpace for a Connected Organisation” wordt de dimensie “Structure” genoemd en gemeten. Structure gaat over de virtuele organisatiestructuren die wel of niet aanwezig zijn binnen een bedrijf. Het gaat hierbij over virtuele teams of communities.

technology
Technologie helpt om communities goed te ondersteunen. Hierdoor kunnen de community-leden elkaar tijd- en plaatsonafhankelijk bereiken en elkaar ideeën verrijken. Microsoft ondersteunt communities met Yammer. IBM zet hiervoor Connections in om communities maximaal te ondersteunen.

In onze ogen zullen communities verder reiken dan alleen binnen de eigen organisaties. Klanten, partners en leveranciers zullen ook worden aangesloten met als doel de discussie te verrijken. Uiteraard is security hierbij een belangrijk onderwerp, maar de software van IBM en Microsoft is al wel voorbereid om deze wens in de toekomst te ondersteunen.

life cycle van een community
Communities ontstaan en zullen verdwijnen. Op het moment dat het onderwerp van de community geen mensen meer weet te mobiliseren is het moment aangebroken om de community af te sluiten. Het opzetten, onderhouden en afsluiten van een community is de taak van iemand die veel passie en energie heeft met het onderwerp. Deze persoon zou je de community-manager kunnen noemen. Uiteraard gaat het managen van de community gepaard met het verbruiken van middelen als tijd en geld. Waar zit de toegevoegde waarde dan?

Connected Company
De toegevoegde waarde van een community is indirect. Een community is nooit direct opgehangen aan een klant of project en zodanig niet als ‘resource’ te koppelen in een spreadsheet. Maar wanneer een organisatie als doel heeft om steeds slimmer te worden (Organisational Intelligence) dan is het opzetten en aanjagen van communities een logisch onderdeel van de strategie.

Leve communities, en leve de community-manager!

mei 22

event

IBM User Group event Engage in Rotterdam

Engage is de Benelux-brede User Group van IBM Collaboration solutions en analytics. Op 22 en 23 mei organiseert Engage een groot event in Rotterdam en e-office is erbij! Tijdens het event heb je keuze uit verschillende sessie over onderwerpen als Business

lees verder
bij Frank op de Bank #2

blogpost

bij Frank op de Bank #2

Deze week schoof Bastiaan Boerkamp van e-office aan bij Frank op de Bank! Bastiaan is business consultant en onder andere gespecialiseerd in secure productivity. En dat is ook het onderwerp van deze tweede aflevering van Frank op de Bank!

lees verder
feedback