Customer Lockbox geeft controle over data in Office 365

Je zult het al vaker gehoord hebben: “het is niet de vraag of we naar de cloud gaan, het is de vraag wanneer”. Bij veel van onze klanten wordt het moment van de overstap bepaald door beveiliging- en compliance vraagstukken. Organisaties willen zelf de controle hebben over hun data, ook als deze in de cloud staat.Organisaties vragen ons “Maar als ik mijn data in Office 365 heb, kan Microsoft dan bij mijn data?” Nee, Microsoft-medewerkers hebben geen toegang tot klantdata, tenzij je hier expliciet toegang toe geeft. “En als ik een serviceaanvraag bij Microsoft indien, krijgen Microsoft-medewerkers dan toegang tot mijn data?” Nee, ook in dit geval krijgt Microsoft zonder toestemming geen toegang tot je data.

Veel serviceaanvragen kunnen door Microsoft behandeld en opgelost worden, zonder dat er toegang tot de data nodig is. Soms is het zo dat voor de oplossing toegang echt nodig is. Dan krijg je dat eerst te horen en moet je expliciet toestemming geven. Dat proces regelt Microsoft met de ‘Customer Lockbox’ voor Office 365. In deze kluis regel je toestemming tot de data, als dat nodig is. En het geeft een overzicht van toegangsverzoeken uit het verleden. Customer Lockbox is onderdeel van Office 365 plan E5 en is los verkrijgbaar bij een Enterprise Office 365 abonnement.

Wij zien de komst van de Customer Lockbox als een sterke verbetering op beveiliging en compliance vlak. Wil je meer weten over Customer Lockbox voor Office 365 of algemene beveiliging- en compliance vraagstukken, neem dan contact op met ons op.

Customer Lockbox proces:

plaatje lockbox

 

 

In de praktijk ziet de Customer Lockbox er in Office 365 zo uit:

lockbox 2

 

OOZ: digitale werkplek voor 41 scholen

Klantverhaal

OOZ: digitale werkplek voor 41 scholen

Met 41 scholen, meer dan 1400 medewerkers en ruim 11.000 leerlingen is OOZ (Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio) een grote netwerkorganisatie in de regio Zwolle. Om onderlinge kennisdelingen en samenwerking te vergemakkelijken is een portaal ingericht op basis van

lees verder
Data Governance: cruciaal voor GDPR/AVG

blogpost

Data Governance: cruciaal voor GDPR/AVG

Waar staat nu dat bestand? Is dit de laatste versie? Vooral onder tijdsdruk krijgen we het vaak op onze heupen en slaan we nog even snel dingen lokaal op of maken we nog een extra versie voor de zekerheid. Overzicht

lees verder
feedback