cloud, on-premise of hybride?

Je leest het overal! Cloud is de toekomst en ik geloof daarin.
Het delen van resources en alleen betalen wat je daadwerkelijk gebruikt is een geweldige ontwikkeling. De schaalbaarheid, beschikbaarheid en ook vereenvoudiging van beheer en beheercapaciteit is ongekend. Ook software ontwikkelaars hebben de cloud gevonden en je ziet dan ook veel innovatie op cloudapp gebied. De latest en greatest zijn eerder beschikbaar in de cloud en steeds vaker pas later on-premise.
Ook IBM brengt alle nieuwe releases eerst uit in de cloud en ziet veel klanten overstappen van on-premise naar de cloud.

cloud first, on-premise later
Voor een hoop bedrijven is het one-size-fits-all principe echter nog niet toepasbaar. Bedrijf kritische gegevens en zware databases, die op dedicated bare metal een betere performance hebben, laat men liever binnen de muren van het eigen kantoor.

Bij dit soort klanten zien wij steeds vaker een hybride omgeving ontstaan, waarbij de mail en de digitale werkomgeving met bestanden, meetings en instant messaging alvast naar de cloud gaan. Deze keuze sluit aan bij de behoefte van de klant om een deel in eigen hand te houden. De hybride omgeving is de brug naar de cloud. De combinatie zorgt voor de beste performance mix aangevuld met de voordelen van cloud services.

premium business partner
Als premium business partner van IBM heeft e-office al meer dan 20 jaar ervaring met implementatie, configuratie, applicatie ontwikkeling en advisering van IBM technologie. IBM heeft met Softlayer, BlueMix, Connections Cloud Social en Verse een breed aanbod aan cloud technologie.

Als een van de weinige cloud providers vereist IBM naast technische en commerciële certificering op applicatie gebied ook een hybride certificering. Indien je klanten wilt migreren naar de cloud dien je een officiële migration partner te zijn.

IBM certificied implementer
Inmiddels heb ik samen met collega Rob Helmers een klassikaal online certificering programma gevolgd, waarin we een domino omgeving en Connections Cloud social omgeving moesten opzetten, configureren en migreren. De nieuwe hybride omgeving die is ontstaan geeft de huidige situatie bij klanten prima weer.

e-office beschikt nu over twee gecertificeerde “IBM certificied implementer – SmartCloud Notes Hybrid configurations & Onboarding data transfer”-consultants en heeft daarmee een nieuwe status bereikt, namelijk die van IBM Migration Partner.

Samengevat: wij kunnen u helpen naar de (hybride) cloud!

English version

mei 22

event

IBM User Group event Engage in Rotterdam

Engage is de Benelux-brede User Group van IBM Collaboration solutions en analytics. Op 22 en 23 mei organiseert Engage een groot event in Rotterdam en e-office is erbij! Tijdens het event heb je keuze uit verschillende sessie over onderwerpen als Business

lees verder
feedback