chatbot, hype of hulp?

Toen eind vorig jaar de ideeën voor een vernieuwde website concreet werden, kwam ook het plan om te gaan experimenteren met een chatbot. Tot 5 jaar terug hadden we livechat op onze website, maar zoals wel vaker waren we daarmee wat te vroeg, want geen bezoeker die er gebruik van maakte. Nu zie je dat chatbots en livechats een vaste plek veroveren in de consumentenwereld en mondjesmaat in business to business. Het verkrijgen van informatie in een vraag en antwoordspel is een steeds vaker gebruikte interface. En omdat we bezig zijn met Watson en Bluemix en Cortana, dacht ik dat zo’n chatbot vast een eitje was om te implementeren. Dat had ik toch wel een tikje mis.

Want met die intelligentie van de chatbots is nog wel wat aan de hand. Een chatbot is eigenlijk net een baby. Je zult haar eerst een hoop moeten leren voordat ze met enige intelligentie kan gaan reageren. Dat vraagt veel geduld en veel werk. Dus heb een beetje geduld met onze Wavy*, die hooguit in het kleuterstadium is beland. Ben je haar antwoorden zat, dan kun je overstappen naar een echt persoon en krijg je een livechat met een van mijn collega’s of mij. Hopelijk kunnen wij je dan van een antwoord voorzien. Natuurlijk heeft de website ook nog gewoon een zoekveld, en ook dat kan je verder helpen. Alle feedback op onze kleuter is natuurlijk welkom!

Een manier om interne chatbots van intelligentie te voorzien is het inzetten van onze AskApp. Michel Jonker schreef hier al een blogje over: AskApp, de eerste stap in het cognitieve tijdperk

 

 

*onze chatbot heet Wavy, Your Virtual Agent Watson, en dan omgedraaid

Artificial Intelligence in verzekeringen

blogpost

Artificial Intelligence in verzekeringen

EVEN HOUTEN BELLEN…. De verzekeringswereld zal de komende jaren veranderen, maar dat is niets nieuws. Denk aan de demografische ontwikkelingen, aan de steeds sluwere manieren van frauderen en uiteraard de technologie die zich ontwikkelt met de vaart van een sneltrein.

lees verder
Google Home for Christmas

blogpost

Google Home for Christmas

De één krijgt een kerstpakket met consumptieartikelen (die je een jaar later ergens in de kast terugvindt…) en als je bij een innovatief bedrijf werkt als e-office, krijg je een Google Home voor kerst. Gadgets! daar zijn we toch allemaal

lees verder
feedback