Bots in Business

Het wordt tijd om het concept ‘kantoor’ een nieuwe lading te geven. De huidige kantoren hebben hun langste tijd wel gehad omdat ze niet in staat zijn te voldoen aan de eisen die de huidige samenleving en economie vraagt.

Moderne organisaties en kantoren bestaan in onze ogen uit globaal twee delen, the office machine en een verzameling exceptions, uitzonderingen. The Office Machine doet wat het suggereert, de machine is goed in het verwerken van routinematige werkzaamheden en leert snel. The Office machine is voorspelbaar, snel, kan met gestructureerde en ongestructureerde data omgaan en ontzorgt de medewerkers en organisaties.

Het andere deel van de organisatie gaat over exceptions. Uitzonderingen kunnen (nog) niet door The Office Machine worden opgelost en zijn daardoor automatisch het domein van mensen en teams. De plek waar de uitzonderingen worden opgelost is het ‘nieuwe kantoor’. De plek waar professionals elkaar tegenkomen, leren, creëren, denken, communiceren en elkaar inspireren. Niet direct kwalificaties die je op een traditioneel kantoor (office) zou plakken.

Het nieuwe kantoor gaat over een plek waar voornamelijk exceptions worden opgelost. Wij noemen dit The Exceptional Office. Samengevat e-office.

Om de medewerkers in een e-office in staat te stellen zoveel mogelijk goede beslissingen te laten nemen en de juiste acties uit te voeren, heeft de professional hulp nodig. Het is fysiek onmogelijk dat iedere professional alle data waarover de organisatie beschikt snel om te zetten in kennis en wijsheid, waardoor hij de juiste beslissingen kan nemen. Een van de hulpmiddelen waarmee we professionals in e-offices kunnen helpen om snel, veilig en doelgericht te werken is de bot.

Het laatste jaar hebben we veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen van bots voor onze klanten en zien wij een groeiende interesse voor bots in de markt. Om die reden hebben we een aparte pagina ontwikkelt waar je het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen rondom bots in the e-office kunt volgen. Wij zijn heel benieuwd wat je van botsinbusiness vindt.

Naast dat wij je digitaal graag op de hoogte willen houden over de ontwikkelingen rondom bots voor professionals, zijn wij uiteraard ook fysiek aanwezig om het gesprek met je aan te gaan. 11 en 12 oktober zijn wij aanwezig op de World Summit AI in Amsterdam. Graag ontmoeten wij jou op de Summit en praten graag met je door over bots, The Exceptional Office, The Augmented Professional of hoe je naar de toekomst kijkt.

veel werk, maar geen mensen?

blogpost

veel werk, maar geen mensen?

Een gemiddelde HR-, IT- of serviceafdeling handelt dagelijks een grote hoeveelheid vragen af. De expertise van de medewerkers zit in het oplossen van uitdagende vragen, maar veel tijd wordt besteed aan standaard vragen. Een extra FTE erbij is niet altijd de

lees verder
over de sociale intelligentie van chatbots

blogpost

over de sociale intelligentie van chatbots

Steeds meer bedrijven willen een virtuele assistent die klanten of interne medewerkers kan helpen vragen te beantwoorden. Bots ontlasten je front office, helpdesk en klantenservice door altijd beschikbaar te zijn en nooit te klagen over hun werk. Veel gestelde vragen over bedrijfsinhoud zijn vaak relatief makkelijk vast

lees verder
feedback